Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Reģionālās investīciju bankas 2023. gada neauditētā peļņa - 9.14 miljoni eiro

AS Reģionālā investīciju banka (turpmāk – RIB) noslēgusi 2023. gadu ar 9.14 miljonu eiro peļņu. Banka pagājušā gada laikā par 4 miljoniem eiro jeb 6% ir palielinājusi Latvijas projektu kredītportfeli un pērnā gada decembra beigās tas bija 66.3 miljoni eiro jeb 67% no kopējā bankas kredītportfeļa. RIB aktīvi 2023. gada beigās bija 468 miljoni pretēji 394 miljoniem gada sākumā.

“Laba pagājušā gada peļņa un bankas biznesa apjoma pieaugums ne tikai atspoguļo ieguldīto darbu, bet arī liecina par efektīvu un ilgtspējīgu bankas attīstības biznesa modeli. 2023. gadā ir uzsākti vairāki bankai nozīmīgi projekti un jau šogad mums būs daudz jaunu digitālo risinājumu -  jauna mājaslapa, jaunā Internetbanka un mobilā aplikācija. Tāpat plānojam arī uzsākt ievērojamu bankas ēkas rekonstrukciju. Līdz ar to kļūsim vēl pieejamāki un draudzīgāki saviem klientiem,” saka Aleksandrs Jakovļevs, RIB valdes priekšsēdētājs.

“2023.gada rezultāts skaidri parāda, ka esam konkurētspējīgi Latvijas kreditēšanas tirgū un arī šogad būsim aktīvi Latvijas vidējo un lielo uzņēmumu kreditēšanā. Mums ir ambiciozi plāni Latvijas uzņēmumu finansēšanā un mērķtiecīgi meklējam jaunus klientus un projektus kreditēšanai,” turpina A. Jakovļevs.

Bankas kapitāls un rezerves 2023. gada decembra beigās bija 53.9 (neauditēti dati) miljoni EUR pretēji 44.7 miljoniem eiro gada sākumā. RIB kapitāla pietiekamības rādītājs gada beigās bija 38.49 % (neauditēti dati), kas būtiski pārsniedz bankai noteikto kapitāla pietiekamības līmeni. Savukārt, RIB likviditātes seguma rādītājs pagājušā gada beigās bija 171.69 (neauditētie dati) , kas norāda, ka RIB ir augsti likvīda banka.

RIB stratēģiski fokusējas uz Latvijas vidēju un lielu uzņēmumu kreditēšanu, nodrošinot tiem individuālu izpratni un pieeju. RIB klientiem piedāvā arī pilnu spektru ikdienas finanšu pakalpojumu un digitālus risinājumus ērtai finanšu pārvaldībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas