Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Maxima: Latvijā izplatīto gaļas produktu pārbaudēs nav konstatēta salmoneloze

Pirmdien, saņemot paātrinātā kārtā veiktas salmonelozes laboratorijas ekspertīzes rezultātus, secināts, ka mazumtirgotāja Maxima Latvija un Lietuvas veikalu tīkla Maxima gaļas produkti kā no Lietuvas, tā Latvijas atbilst augstākās kvalitātes standartiem un tajos nav konstatēta salmoneloze, aģentūrai LETA apstiprināja Maxima Latvija komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule.

Kā ziņots, Lietuvas veikalu tīkls Maxima no piektdienas pēcpusdienas pilnībā apturējis tirdzniecību ar svaigu gaļu un no tās gatavotiem marinētiem pusfabrikātiem. Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārijas dienests informējis, ka uzņēmums, iespējams, pirms tam vairākas dienas tirgojis ar salmonellu inficētu produkciju

Liene Dupate-Ugule norādīja, ka Maxima Latvija prioritāte ir nodrošināt pircējiem augstvērtīgu produkciju, tāpēc regulāri plānveidā izlases kārtā veic dažādu produktu, arī gaļas pārbaudes sertificētā laboratorijā.

Kā atklāja Maxima Latvija pārstāve, paātrinātā kārtā saņēmuši sertificētas laboratorijas ekspertīzes rezultātus - visi gaļas produkti kā no Lietuvas, tā Latvijas atbilst augstākās kvalitātes standartiem. Pēc viņas sacītā, atsevišķi produkti, kas prevencijas nolūkos tika izņemti no Maxima veikalu plauktiem un kuri pēc saņemtām analīzēm atbilst visiem kvalitātes standartiem, tuvākā laikā, visdrīzāk otrdien, būs atkal nopērkami Maxima veikalos. Maxima Latvija atvainojas saviem klientiem par sagādātajām neērtībām.

Pārtikas un veterinārais dienesta (PVD) Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere aģentūrai LETA apstiprināja, ka aizvadītajās brīvdienās PVD saņēma informāciju no Maxima Latvija, ka mazumtirgotājs piesardzības nolūkos ir izņēmis no tirdzniecības atsevišķas kādā Lietuvas uzņēmumā ražotas liellopu un cūkgaļas produktu partijas, jo Lietuvas veikalu tīkls Maxima ziņoja par šī uzņēmuma produkcijas iespējamu neatbilstību kvalitātes kritērijiem.

Vienlaikus viņa piebilda, ka PVD rīcībā nav oficiālas informācijas par attiecīgo gadījumu, kura gaļas produktu partijas ir izņemtas no tirdzniecības, jo Lietuvas Pārtikas un veterinārais dienests pagaidām nav ziņojis Eiropas Savienības Ātrās brīdināšanas sistēmā par uzņēmumu, kura produkcijā konstatētas neatbilstības kvalitātes kritērijiem. Tāpat uzņēmums nav ziņojis arī par neatbilstošo produktu partijām un valstīm, kurās tās ir nonākušas.

"PVD neoficiāli šī uzņēmuma nosaukums ir zināms, taču nav nekādas konkrētākas, oficiāli apstiprinātas informācijas nedz par uzņēmumu, nedz produktu partijām, nedz par to, vai tās ir izplatītas ārpus Lietuvas. Šobrīd dienests seko līdzi informācijai Ātrās brīdināšanas sistēmā, kā arī uztur kontaktu ar veikalu tīklu Maxima," sacīja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja.

Pēc Meisteres sacītā, PVD ieskatā Maxima rīcība attiecīgajā situācijā ir bijusi operatīva un atbildīga.

LETA jau ziņoja, ka, saņemot informāciju no Lietuvas veikalu tīkla Maxima saistībā ar aizdomām par viena piegādātāja produkcijas kvalitāti, Maxima Latvija no tirdzniecības izņēma atsevišķu gaļas produkciju. "Piektdienas pēcpusdienā mēs saņēmām informāciju no Lietuvas veikalu tīkla Maxima, ka pilnībā apturēta tirdzniecība ar svaigu gaļu un no tās gatavotiem marinētiem pusfabrikātiem. Rīkojoties preventīvi, uz pārbaudēm esam nosūtījuši ne tikai Lietuvas ražotāja produkciju, bet arī Latvijas ražotāju liellopa un visas gaļas, kā arī cūkgaļas paraugus," iepriekš skaidroja Dupate-Ugule.

Tāpat viņa norādīja, ka produkcijas pārbaudes tiek veiktas regulāri - vismaz vienu reizi mēnesī, pārbaudot gan svaigu gaļu, gan arī kūpinājumus, lai pārliecinātos, ka visi produkti atbilst kvalitātes standartiem. "Turklāt katrai partijai nāk līdzi arī sertifikāts, kas apliecina, ka gaļa atbilst kvalitātes standartiem. Mums ir ļoti skrupuloza sistēma, lai pārliecinātos, ka klients saņem augstas kvalitātes produkciju. Tomēr, ja rodas kādas papildu problēmas, mēs sūtām produkciju uz pārbaudēm," sacīja uzņēmuma Maxima Latvija pārstāve.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas