Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas Pasts: Starptautisko sūtījumu piegāde joprojām ir izaicinājums

Starptautisko pasta sūtījumu piegāde joprojām ir būtisks izaicinājums, lai gan situācija, salīdzinot ar pavasari, ir uzlabojusies, intervijā aģentūrai LETA atzina Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns.

"Sākoties ārkārtējai situācijai, faktiski vienā dienā "pazuda" visas pasažieru aviosatiksmes lidmašīnas, ar kurām tiek pārvadāti pasta sūtījumi, un mums bija jāmeklē alternatīvas. Turklāt faktiski visi Eiropas pasta uzņēmumi šos alternatīvu meklējumus sāka gandrīz vienlaicīgi, bet autopārvadātāji, kas būtu loģiska alternatīva, nebija gatavi tam, ka būs šāda veida pieprasījums," teica Vilcāns.

Kā piemēru viņš minēja, ka uz Austrāliju un Jaunzēlandi sūtījumi tika nogādāti ar kuģi, kas bija sen neizmantots piegādes veids. Tāpat daudzu valstu pasta kompānijas kooperējās un loģistikas risinājumus izmantoja kopīgi, piemēram, Latvijas Pasts no februāra organizēja čārterlidojumus uz Ķīnu, kuros veda arī Somijas, Ukrainas un vēl dažu valstu pasta sūtījumus.

"Tagad situācija, protams, ir uzlabojusies, bet izaicinājumi pastāv joprojām, jo gaisa satiksmes plūsma ir mainīga, turklāt tā joprojām ir ierobežota," atzina Vilcāns, piebilstot, ka īpaši aktuāli tas ir sūtījumiem uz tālākiem galamērķiem, piemēram, ASV, Austrāliju, uz kurieni satiksme ne tuvu nav atjaunojusies iepriekšējā apmērā.

Latvijas Pasta vadītājs norādīja, ka stabila gaisa satiksme ir atjaunojusies uz noteiktiem virzieniem Eiropā, bet joprojām tiek izmantota arī autosatiksme. Tāpat ir čarterlidojumi, kuri tiek organizēti sadarbībā ar Starptautisko pasta korporāciju.

Vienlaikus Vilcāns norādīja, ka traucētās sūtījumu piegādes dēļ ir ļoti grūti izvērtēt, kā ir mainījies pats sūtījumu apmērs un, vai cilvēki pašlaik mazāk vai vairāk izmanto iespējas, piemēram, iepirkties pārrobežu interneta veikalos.

"Sākotnēji starptautisko sūtījumu plūsma, protams, būtiski samazinājās. Tagad tā kaut kādā mērā ir atjaunojusies. Tomēr pašlaik ir ļoti problemātiski to analizēt neregulāro piegāžu dēļ. Ir situācijas, kad vienā dienā ienāk liels sūtījumu apjoms, bet tad tikpat labi piecas dienas sūtījumu var nebūt vispār, pēc tam atkal - liela sūtījumu partija. Turklāt mēs redzam, ka pirms nonākšanas Latvijā daļa sūtījumu ir pavadījusi ceļā mēnesi vai pat divus, kaut gan iepriekšējā laikā un maršrutā tā būtu bijusi tikai viena nedēļa. Tādēļ ir ļoti grūti analizēt, kā kurā mēnesī ir mainījies starptautisko sūtījumu apmērs. Taču pašlaik situācija viennozīmīgi ir uzlabojusies un ir pat labāka, nekā paši prognozējām marta sākumā. Cerams, ka tā tas arī paliks," stāstīja Vilcāns.

Tādēļ viņš aicināja, ja ir iecere Ziemassvētku dāvanas pasūtīt no pārrobežu interneta veikaliem, sākt par to domāt savlaicīgi, nevis decembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas