Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Latvijas pasts nodrošinās pasta sūtījumu piegādes uz Lielbritāniju ar speciāliem čarterreisiem

VAS Latvijas pasts nodrošinās alternatīvu risinājumu piegādēm uz Lielbritāniju un piegādās visus Latvijas pastā uz šo valsti saņemtos sūtījumus, izmantojot speciālus čarterlidojumus, aģentūru LETA informēja kompānijā.

Līdz ar visa veida pasažieru pārvadājumu aizliegumu uz un no Lielbritānijas drošības apsvērumu dēļ līdz 2021.gada 1.janvārim Latvijas pasts radis iespēju alternatīvai sūtījumu piegāžu organizēšanai uz Apvienoto Karalisti un ar speciāli nofraktētiem kravu čarterreisiem pakāpeniski piegādās visus saņēmējiem šajā valstī adresētos sūtījumus.

Vienlaikus Latvijas pasts risina sarunas ar Lielbritānijas pasta uzņēmumu Royal Mail par iespēju šādā ceļā atgādāt arī sūtījumus adresātiem Latvijā.

Latvijas pasta pārstāvji norādīja, ka gaidāmā breksita ietekmē sauszemes kravu pārvadājumi uz šo valsti ir kavēti jau vairākas pēdējās nedēļas, tāpēc Latvijas pasts piegādēm šajā periodā, tāpat kā lielākā daļa pasta uzņēmumu visā pasaulē, izmantoja pasažieru aviopārvadājumus. Jaunajā situācijā piegāžu nodrošināšanai Latvijas pasts izmantos kravu čarterlidojumus, kas ir dārgāks, bet patlaban vienīgais pieejamais efektīvais transportēšanas veids, un prasīs Latvijas pasta papildu resursu ieguldīšanu.

Lai sekotu līdzi aktuālajām starptautisko pasta sūtījumu piegādes iespēju prognozēm uz dažādām valstīm ārpus Latvijas, Latvijas pasts ieteica izmantot interneta mājas lapas www.pasts.lv sadaļu Covid-19 ierobežojumi starptautiskajiem sūtījumiem.

Jau ziņots, ka, ņemot vērā ziņas par jaunu Covid-19 paveidu, Latvijas valdība svētdien, 21.decembrī, līdzīgi citām Eiropas valstīm, aizliedza pasažieru pārvadājumus uz Lielbritāniju no pirmdienas, 21.decembra līdz 1.janvārim.

Svētdien Ministru kabinets, balstoties uz Satiksmes ministrijas priekšlikumu, pieņēma lēmumu uz laiku aizliegt starptautiskos pasažieru pārvadājumus uz un no Apvienotās Karalistes, tādējādi cenšoties pasargāt sabiedrību no jaunā koronavīrusa paveida izplatības Latvijā.

Kā vēstīts, Lielbritānijas veselības ministrs Mets Henkoks svētdien atzinis, ka koronavīrusa jaunatklātā lipīgākā paveida izplatību pašlaik neizdodas kontrolēt un tās iegrožošanai noteiktais stingrākais karantīnas režīms var palikt spēkā vēl mēnešiem ilgi.

Rezultātā jau vairākas valstis ir īslaicīgi pārtraukušas pasažieru pārvadājumus ar Lielbritāniju.

Kā liecina informācija Firmas.lv, Latvijas pasts pērn strādāja ar 96,168 miljonu eiro apgrozījumu un 1,49 miljonu eiro peļņu.

Kompānija nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību Latvijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4000 darbinieku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas