Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Latvijas Infektoloģijas centrs un Latvijas Gāze prezentēs par ziedojuma līdzekļiem iegādātās medicīnas iekārtas

Piektdien, 21.augustā, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā Latvijas infektoloģijas centrs (LIC) plašākai sabiedrībai prezentēs par AS Latvijas Gāze (LG) ziedojuma līdzekļiem iegādātas iekārtas un medicīniskās ierīces, kas ļauj būtiski uzlabot ārstējošā personāla drošību un atvieglot Covid-19 pacientu ārstēšanu, portālu Diena.lv informēja LG sabiedrisko attiecību speciāliste Anastasija Petere.

Turklāt jauniegādātās iekārtas nākotnē būs noderīgas arī citu infekciju slimību pacientu ārstēšanai.

Klātienē piedalīsies RAKUS valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis, LIC galvenā ārste, profesore Baiba Rozentāle, LG valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis un iekārtu piegādātāja pārstāve, SIA Biomark valdes locekle Marsela Boka.

“Pandēmijā ir būtiska tūlītēja reakcija, efektīva pacientu aprūpe, vienlaikus neaizmirstot arī rūpes par mediķu – ārstu, medicīnas māsu un māsu palīgu - drošību, jo šo vīrusu varam uzveikt tikai ar viņu palīdzību. Mēs esam ļoti pateicīgi uzņēmumam Latvijas Gāze par iniciatīvu, ziedojot 100 tūkstošus eiro Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Atbalsta fondam. Tas ļāva operatīvi iegādāties unikālas iekārtas, kuru pamatā ir NASA laboratorijās radītās inovācijas, kā arī vairākas medicīniskās tehnoloģijas un individuālos aizsarglīdzekļus mediķiem,'' skaidro profesore Rozentāle.

LIC galvenā ārste pauž, kas pasākumā klātienē varēs aplūkot iekārtas, uzzināt vairāk par to, kā tās ne vien uzlabo pacientu aprūpi, mediķu drošību, bet arī ilgtermiņā palīdzēs būtiski ietaupīt LIC līdzekļus.

“Mēs bieži izceļam, ka uzņēmumi ir būtiska tautsaimniecības daļa, it sevišķi, kad domājam par darba vietām un nomaksātajiem nodokļiem. Tomēr es vēlētos teikt, ka mēs esam ne tikai tautsaimniecības daļa, bet arī daļa no sabiedrības. Kā atbildīgs sabiedrības loceklis, mēs vēlējāmies sniegt savu artavu šīs pandēmijas ierobežošanā un ārstu darba atvieglošanā arī nākotnē, tāpēc jau aprīlī lēmām par šā ziedojuma piešķiršanu slimnīcas atbalsta fondam un tagad ir patiess prieks, ka šis solis ir vainagojies ar rezultātiem un palīdzējis LIC iegūt īpašumā inovatīvas iekārtas,'' piebilda Kalvītis.

Iepriekš vēstīts, ka šī gada aprīlī LG ziedoja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Atbalsta fondam 100 tūkstošus eiro ar mērķi atbalstīt medicīnas tehnoloģiju un individuālo aizsarglīdzekļu iegādi vīrusa Covid-19 izplatības ierobežošanai un seku likvidēšanai Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā Latvijas Infektoloģijas centrs.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas