Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Latvijas gāzes akcionāriem dividendēs plāno izmaksāt 110 miljonus eiro

AS Latvijas gāze akcionāriem dividendēs no iepriekšējo gadu nesadalītās peļņas izmaksās kopumā 109,725 miljonus eiro, teikts kompānijas paziņojumā biržai Nasdaq Riga par ceturtdien akcionāru ārkārtas sapulcē pieņemtajiem lēmumiem.

Atbilstoši ārkārtas sapulcē pieņemtajam lēmumam dividendēs no nesadalītās peļņas, kas gūta pēc 2018.gada 1.janvāra, tiks izmaksāti 109,725 miljoni eiro jeb 2,75 eiro par akciju.

Par Ex-datumu jeb dienu, no kuras akcijas tiek tirgotas bez tiesībām uz dividendi, noteikts 2023.gada 10.augusts, bet par dividenžu aprēķina datumu - 11.augusts. Par dividenžu maksājuma datumu noteikts 23.augusts.

Vienlaikus akcionāru ārkārtas sapulcē netika pieņemts lēmums par "Latvijas gāzes" pamatkapitāla samazināšanu un grozījumiem statūtos.

Akcionāru sapulcē bija plānots lemt par "Latvijas gāzes" pamatkapitāla samazināšanu par 51,87 miljoniem eiro, samazinot akcijas nominālvērtību par 1,3 eiro. Pēc pamatkapitāla samazināšanas kompānijas reģistrētais un apmaksātais pamatkapitāls tika plānots 3,99 miljonu eiro apmērā, kuru veidotu 39,9 miljoni akciju ar nominālvērtību 0,1 eiro.

Jau ziņots, ka sākotnēji "Latvijas gāzes" akcionāri plānoja dividendēs no nesadalītās peļņas, kas gūta pēc 2018.gada 1.janvāra, izmaksāt 57,855 miljonus eiro jeb 1,45 eiro par akciju, taču kompānijas akcionārs "Marguerite Gas II.S.a.r.l." vēlāk iesniedza alternatīvu priekšlikumu, piedāvājot dividendēs no peļņas, kas gūta pēc 2018.gada 1.janvāra, izmaksāt 109,275 miljonus eiro jeb 2,75 eiro par akciju.

Tāpat vēstīts, ka Valsts drošības dienests (VDD) ir sācis pārbaudi, lai izvērtētu, vai "Latvijas gāzes" akcionāru lēmums izmaksāt dividendes vienam no īpašniekiem SIA "Itera Latvija" atbilst Krievijai noteikto sankciju regulējumam.

"Ir aizliegts tieši vai netieši darīt pieejamus finanšu līdzekļus vai saimnieciskos resursus Eiropas Savienības sankcijām pakļautām personām vai uzņēmumiem. Par darbībām, kuri rezultātā finanšu līdzekļi vai saimnieciskie resursi nonāk sankcijām pakļautas fiziskas vai juridiskas personas rīcībā, Latvijā draud kriminālatbildība," raidījumam "TV3 Ziņas" norādījis VDD.

Vienlaikus "Latvijas gāzes" pārstāvji raidījumam pauduši, ka uzņēmums likumus nepārkāpjot.

"Latvijas gāzes" apgrozījums 2022.gadā bija 702,604 miljoni eiro, kas ir par 32,5% vairāk nekā 2021.gadā, bet kompānijas peļņa pieauga vairākkārt un sasniedza 40,824 miljonus eiro.

"Latvijas gāzes" lielākie akcionāri ir Krievijas "Gazprom" (34%), fonds "Marguerite Gas II.S.a.r.l." (28,97%), Vācijas kompānija "Uniper Ruhrgas International GmbH" (18,26%) un SIA "Itera Latvija (16%).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas