Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Kinoteātra šāvējs jurists Zikovs vēršas pret Latviju Strasbūrā

Par kinoteātra šāvēju dēvētais Nikolajs Zikovs, kurš patlaban izcieš 17 gadus ilgu cietumsodu, vērsies pret Latvijas valsti Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT), liecina ECT datu bāzē pieejamā informācija.

Zikovs Strasbūrā sūdzību iesniedzis, pamatojoties uz Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas 8.pantu par tiesībām uz privāto un ģimenes dzīvi, dzīvokļa un korespondences neaizskaramību. 

Zikovs sūdzas, ka sešas dienas pēc traģiskajiem notikumiem kinoteātrī viņa automašīna pārmeklēta bez tiesneša atļaujas. Turklāt kratīšanas laikā no auto tika konfiscēts portatīvais dators, sporta piederumi un vairākas citas privātas lietas.

ECT tagad valdībai prasījusi komentārus par lietu. Pagaidām nav zināms, kad lieta varētu tikt skatīta un vai Zikovs kompensācijā no valsts prasījis arī kādu naudas summu.

Jau ziņots, ka pagājušā gada novembrī Augstākās tiesas Senāts atstāja negrozītu spriedumu par piespriesto 17 gadu cietumsodu juristam Zikovam, kurš tika atzīts par vainīgu bankas darbinieka un četru bērnu tēva Aigara Egles nošaušanā. LETA vēsta, ka saskaņā ar apsūdzību kino seansa sākumā Zikovs trokšņojis un čaukstinājis konfekšu turzu, tāpēc 1968.gadā dzimušais Egle, kurš sēdējis rindu zemāk, izrāvis konfekšu turzu Zikovam no rokām un nolicis to zemē. Filmas beigās Zikovs priekšā sēdošajam Eglem uzlējis no pudeles nelielu daudzumu ūdens. Viss beidzies ar četriem no Zikova ieroča raidītiem šāvieniem, trīs no tiem trāpījuši Egles ķermenī, un viņš notikuma vietā miris. Jau neilgi pēc aizturēšanas 2011.gada februārī Zikovam kā drošības līdzeklis tika piemērots apcietinājums, kurā viņš atrodas joprojām.

Top komentāri

kāpēc tik maz iedeva?
k
Mūža ieslodzījumu paštaisnajam kretīnam, kurš neko nav sapratis. Vēl labāk divus mūža ieslodzījumus. Lai nekad vairs neiznāk un nevienu nevar apdraudēt. Supermens atradies, žēl ka tam otram nebija ieroča. Es esmu pret ieročiem privātpersonu rokās, bet, ja tādiem iedomības pūšļiem kā šitais dod atļaujas, tad vajag dot visiem, lai tāds zikovs pat nemēģinātu grābstitioes pēc pistoles,. zinot, ka saņems pretuguni no 10 citām.
Arija
A
17 gadu cietuma nav pietiekosi liels sods par slepkavibu. Tas cilveks izpostija gimeni un atnema berniem tevu.
jurists
j
Kārtējais atkritums, kurš izmanto demokrātiju lai čakarētu sabiedrību. Tādam izdzimtenim viduslaikos uzkārtu dzirnakmeni kaklā un Daugavā iekšā — un cietušajiem būtu miers, un citi mēsli drusku pierautos.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas