Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jaunā Vienotība ST tiesneša amatam oficiāli izvirza Lībiņu-Egneri

Partiju apvienības Jaunā Vienotība (JV) Saeimas frakcija Satversmes tiesas (ST) tiesneša amatam izvirzījusi kolēģi Inesi Lībiņu-Egneri, aģentūrai LETA pastāstīja JV politiķis Arvils Ašeradens.

JV Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis pauda, ka Lībiņa-Egnere savā profesionālajā darbā arvien esot strādājusi pie tiesiskas valsts principu stiprināšanas - viņas prioritātes esot tiesvedības procesu efektivitāte, caurskatāmība un atklātība lēmumu pieņemšanas procesos Saeimā, kā arī citi aktuāli jautājumi, kas tiekot risināti un virzīti, "nostiprinot Satversmē noenkurotās Latvijas valstiskās un cilvēktiesību vērtības".

13.Saeimas priekšsēdētāja biedre Lībiņa-Egnere akcentēja, ka ST ir ļoti nozīmīgs elements Latvijas kā demokrātiskas un tiesiskas valsts attīstībā, tās sūtība ir iestāties par Latvijas iedzīvotāju pamatvērtībām un brīvībām, kas nostiprinātas Satversmē.

Lībiņai-Egnerei ir ilggadīga akadēmiskā pieredze tiesību zinātnē, viņa ir strādājusi advokatūrā, gūta pieredze Valsts prezidenta komandā, jo īpaši Konstitucionālo tiesību komisijā. Tāpat Saeimā veikts praktiskais darbs likumdošanā.

Jurista kvalifikāciju Lībiņa-Egnere ieguvusi Latvijas Universitātē, bet maģistra grāds tiesību zinātnē ar izcilību iegūts Alberta Ludviga Universitātē Freiburgā, Vācijā. Viņa turpinājusi studijas doktorantūrā Latvijas Universitātē sadarbībā ar Kopenhāgenas biznesa skolu un 2007.gadā ieguvusi doktora grādu tiesību zinātnē. Līdztekus darbam Saeimā Lībiņa-Egnere strādā akadēmiskajā vidē - vairāk nekā desmit gadus viņa ir pasniedzēja Latvijas Universitātē, ievēlēta par docenti Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Civiltiesisko zinātņu katedrā.

Vērtējot to, ka savus kandidātus ST tiesneša amatam izvirzījušas teju visas koalīcijas partijas, kā arī opozīcijas pārstāvji, Ašeradens norādīja, ka tas liecina par demokrātisku tiesneša izraudzīšanās procesu.

Raugoties uz Lībiņas-Egneres iespējām tapt ievēlētai par ST tiesnesi, Ašeradens pauda, ka pie tik liela kandidātu skaita to patlaban ir grūti vērtēt. "Grūti noskaidrot partneru viedokli, būs vairākas balsošanas kārtas," paredzēja Ašeradens.

Svarīga, viņaprāt, būs kandidātu iztaujāšana Tieslietu padomē un Saeimas Juridiskajā komisijā.

Lībiņa-Egnere ir Saeimas deputāte, kā arī tiesību zinātņu doktore. Viņa ir pētījusi cilvēktiesību un konstitucionālos jautājumus un ir Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes docente.

Kā ziņots, ceturtdien plkst.17 noslēgsies kandidātu pieteikšana Satversmes tiesas (ST) tiesneša amatam.

Partiju apvienības Attīstībai/Par! Saeimas frakcijas deputāti ST tiesneša amatam ir nolēmuši izvirzīt advokātes, tiesību zinātņu doktores Ineses Nikuļcevas kandidatūru.

Savukārt opozīcijā esošās Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas deputāti ST tiesneša amatam izvirzījuši Gunāra Kūtra kandidatūru, kurš konstitucionālajā tiesā iepriekš strādājis desmit gadus, tai skaitā septiņus gadus bijis ST priekšsēdētājs.

Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) plāno izvirzīt savu kandidātu Satversmes tiesas (ST) tiesneša amatam, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija. Šim amatam politiskajā spēkā tiek apsvērta jurista un bijušā Saeimas deputāta Ringolda Baloža (NA) kandidatūra.

ST tiesneša kandidatūra jāizvirza ne mazāk kā desmit Saeimas deputātiem.

ST tiesneša amats kļuvis vakants saistībā ar līdzšinējās ST priekšsēdētājas Inetas Ziemeles iecelšanu Eiropas Savienības Tiesas tiesneses amatā.

pievienota 2.- 5.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas