Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Citadeles pārdošanas līgumu plānots parakstīt piektdien; valsts iegūs 74 miljonus eiro

Līgums starp Privatizācijas aģentūru (PA) un ASV fondu Ripplewood Holdings par AS Citadele banka (Citadele) valsts akciju iegādi varētu tikt parakstīts piektdien, 31.oktobrī, informē PA.

Otrdien valdība atbalstīja finanšu konsultanta Societe Generale rekomendāciju noslēgt pirkuma līgumu par Citadeles akciju pārdošanu ar starptautisku investoru grupu, kuras sastāvā ir Ripplewood Advisors LLC un tā dibinātājs Tims Kolins.

PA norādīja, ka akciju bāzes cena par visām Citadeles akcijām ir 98,67 miljoni eiro. Savukārt līgumā paredzēts, ka valsts par 75% akciju iegūs 74 miljonus eiro. Tāpat viens no līguma nosacījumiem paredz, ka investori nedrīkstēs vismaz divus gadus pārdot bankas akcijas.

"Informācija par darījuma nosacījumiem un bankas investoriem tiks sniegta pēc līguma parakstīšanas," uzsvēra aģentūrā.

Jau ziņots, ka valdība 28.oktobrī atbalstīja Citadeles valsts akciju pārdošanas nosacījumus, kas paredz, ka ASV investors Ripplewood Holdings bankas akcijas varēs pārdot pēc diviem gadiem, tiesa, šis nosacījums neattieksies uz bankas aktīviem.

Privatizācijas aģentūras (PA) vadītājs Ansis Spridzāns pēc valdības sēdes atteicās atklāt sīkākas detaļas par līguma nosacījumiem, vien piebilda, ka līguma nosacījumi būs zināmi tad, kad tiks parakstīts līgums ar Ripplewood Holdings. Ministru prezidente Laimdota Strajuma (Vienotība) atklāja, ka piektdien, 31.oktobrī, Latvijā ieradīsies Ripplewood Holdings pārstāvis Tims Kolins un tad, iespējams, tiks sniegta plašāka informācija par līguma nosacījumiem.

PA Komercdarbības dienesta vadītājs Vladimirs Loginovs informēja, ka valdībā atbalstītajā līgumā nekādi papildu grozījumi vairs netiks veikti. "Līgums ir atbalstīts, un tas tiks parakstīts," uzsvēra Loginovs, piebilstot, ka līgumā joprojām paliek spēkā liegums investoram pārdot Citadeli divus gadus. Vēlāk ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (Vienotība) piebilda, ka šis ierobežojums attieksies vien uz bankas akcijām, nevis aktīviem.

Bankas Citadele valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis piebilda, ka ierobežojums investoriem divus gadus nepārdot bankas akcijas ir tehniska noruna, lai investoriem būtu rīcības brīvība. "Tas nenozīmē, ka investori pēc diviem gadiem atsavinās akcijas. No sarunām ar investoriem neesam dzirdējuši kādas indikācijas, ka tas varētu notikt pēc diviem, četriem vai sešiem gadiem," uzsvēra Beļavskis.

Citadeles bankas pārdošanas termiņus regulē vienošanās ar Eiropas Komisiju (EK), kas paredz, ka Latvijai jāatrod Citadeles pircējs un jānoslēdz galīgs un saistošs pirkšanas un pārdošanas līgums ne vēlāk kā līdz 2014.gada 31.decembrim.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas