Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Bolt elektrisko skrejriteņu nomu pērn pirmo reizi izmēģinājuši 3,3 reizes vairāk braucēju

Koplietošanas platformas Bolt elektrisko skrejriteņu nomu pirmo reizi pērn izmēģinājuši 3,3 reizes vairāk braucēju nekā 2020.gadā, aģentūru LETA informēja Bolt pārstāvji.

Pērn "Bolt" elektrisko skrejriteņu sezona sākās martā un noslēdzās novembrī. Sezonas laikā elektrisko skrejriteņu pieejamība tika paplašināta četrās reģionālajās pilsētās. Kopumā "Bolt" elektriskie skrejriteņi bija pieejami deviņās pilsētās - Daugavpilī, Jelgavā, Jūrmalā, Liepājā, Rēzeknē, Rīgā, Ogrē, Valmierā un Ventspilī. Kopējais veiktais attālums ar skrejriteņiem, salīdzinot ar 2020.gadu, ir palielinājies par 400%.

Pagājušā gadā "Bolt" skrejriteņus izmantojuši divas reizes vairāk unikālie lietotāji nekā 2020.gadā. Rīgā kāds lietotājs ar elektrisko skrejriteni sezonas laikā kopā mērojis 1839 kilometrus, Liepājā - 1397 kilometrus, Jūrmalā - 1762 kilometrus un Daugavpilī - 1069 kilometrus.

"Bolt" elektrisko skrejriteņu nomas vadītājs Latvijā Fēlikss Igaunis norāda, ka pilsētās, kurās skrejriteņi bija pieejami otro sezonu pēc kārtas, braucēji ir kļuvuši apzinīgāki un arī iedzīvotāji vairāk iesaistās, ziņojot ne tikai par nepareizi novietotiem skrejriteņiem, bet arī dalās ar ieteikumiem par braukšanas zonu paplašināšanu vai vietām, kur būtu nepieciešams ierobežot skrejriteņu novietošanu.

Igaunis arī norāda, ka pagājušajā sezonā, uzņēmuma galvenā prioritāte bija padarīt braucienus ar elektriskajiem skrejriteņiem drošākus. 

Lai veidotu draudzīgāku braukšanas kultūru starp elektrisko skrejriteņu lietotājiem un kājāmgājējiem, pagājušā gada rudenī tika noteikts maksimālā ātrumu ierobežojums no 25 kilometriem stundā līdz 15 kilometriem stundā pie lielākās daļas skolu un bērnudārzu visās pilsētās, kurās ir pieejami "Bolt" elektriskie skrejriteņi, kā arī visos Rīgas parkos un skvēros. Igaunis arī norāda, ka kopš pagājušās sezonas visiem "Bolt" elektrisko skrejriteņu lietotājiem ir nodrošināta divu veidu apdrošināšana - personu apdrošināšana pret nelaimes gadījumiem un braucēja vispārējās civiltiesiskās atbildības apdrošināšana.

"Bolt" ir starptautisks transporta tīklu uzņēmums, kura galvenā mītne atrodas Tallinā. "Bolt" darbojas 45 valstīs Eiropā un Āfrikā, nodrošinot dažādus mobilitātes pakalpojumus, tostarp kopbraukšanu, koplietošanas automašīnas un skrejriteņus, kā arī ēdiena un pārtikas preču piegādi. Igaunijā reģistrētā kopbraukšanas platforma "Bolt" dibināta 2013.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas