Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bolt atklājis elektrisko skrejriteņu sezonu četrās Latvijas pilsētās

Transporta platforma Bolt atklājusi elektronisko skrejriteņu 2021.gada sezonu četrās Latvijas pilsētās - Rīgā, Liepājā, Daugavpilī un Jelgavā -, tur izvietojot skrejriteņus klientu lietošanai, aģentūru LETA informēja Bolt pārstāvji.

"Bolt" atklāja, ka Latvijas pilsētās kopumā ir pieejami simtiem elektrisko skrejriteņu dažādu modeļu kombinācijās no iepriekšējās sezonas, savukārt Rīgas iedzīvotāji vasarā tiks iepazīstināti ar skrejriteņu modeli, kas ir aprīkots ar jaunākās paaudzes tehnoloģijām - "Bolt 4".

"Bolt" reģionālais skrejriteņu pakalpojuma vadītājs Baltijā Eimants Balta norādīja, ka brīdī, kad vides jautājumi kompānija ir priecīga piedāvāt elektroniskos skrejriteņus, kad arvien aktuālāki kļuvuši vides jautājumi un Covid-19 pandēmijas iespaidā arī drošas individuālās pārvietošanās iespējas.

"Bolt" norādīja, ka uzņēmuma misija ir padarīt pilsētas transportu pieejamāku un vidi draudzīgāku, un uzņēmumam ir būtiski palīdzēt saviem klientiem būt atbildīgiem par viņu pašu un apkārtējo drošību, tāpēc katram braucējam tiek piedāvāts iepazīties ar drošības ceļvedi. Lai tam piekļūtu, lietotājiem jāpārslēdz "Bolt" lietotne uz skrejriteņu režīmu un ekrāna apakšējā labajā pusē jāizvēlas vairoga ikona. Ceļvedī ietilpst informācija ar drošības padomiem, "iesācēja režīms", ļaujot ierobežot maksimālo ātrumu, kā arī informācija par vietējiem noteikumiem, kas saistīti ar mikromobilitāti pilsētā.

Visās pilsētās maksa par pirmajām piecām brauciena minūtēm būs 0,22 eiro par minūti, bet, sākot no sestās minūtes, cena samazinās līdz 0,11 eiro par minūti. Savukārt maksa par skrejriteņa atslēgšanu katrā pilsētā var atšķirties no 0 eiro līdz 0,75 eiro.

Jau ziņots, ka "Bolt" zaudējumi 2019.gadā gadā bijuši 85 miljoni eiro jeb par 39% lielāki nekā 2018.gadā, liecina uzņēmuma gada pārskats. Kompānijas apgrozījums 2019.gadā pieaudzis par 86% - līdz 148 miljoniem eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas