Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Arēna Rīga apgrozījums pērn samazinājies 2,6 reizes

Multifunkcionālā halle Arēna Rīga pērn strādāja ar 2,009 miljona eiro apgrozījumu, kas ir 2,6 reizes mazāk nekā gadu iepriekš, kā arī ar 1,15 miljonu eiro zaudējumiem pretēji peļņai gadu iepriekš, liecina Firmas.lv informācija.

Vadības ziņojumā norādīts, ka pagājušais gads bija viens no neprognozējamākajiem halles pastāvēšanas vēsturē - ar neplānotu darbības apturēšanu Covid-19 pandēmijas ierobežojumu dēļ un neskaidrību par tās atsākšanu.

Ievērojamo apgrozījuma kritumu Arēnas Rīga vadība pamatā saista tieši ar darbības apstādināšanu, sākotnējo apmeklētāju skaita ierobežošanu un vēlāk - pilnīgu aizliegšanu Covid-19 pandēmijas ierobežojumu dēļ.

Neskatoties uz to, "Arēnai Rīga" 2020.gada rudenī izdevās atsākt darbu samazinātā apjomā, nodrošinot hokeja kluba "Dinamo Rīga" mājas spēļu norisi, kā arī optimizējot izdevumus.

Arēnas Rīga vadība arī atzīst, ka Covid-19 straujā izplatība 2020.gadā un tā ietekme uz izklaides un sporta industriju atklāja nepieciešamību labāk pielāgoties darbībai nepārvaramas varas apstākļos. Uzņēmuma vadība atzīst, ka tai nācies ievērojami samazināt darbinieku skaitu, kā arī pārskatīt investīciju plānus ēkas infrastruktūrā.

Uzņēmuma vadība prognozē, ka Covid-19 vakcīnu izstrāde un vakcinācijas process ļauj cerēt, ka situācija stabilizēsies tuvāko mēnešu laikā. Vienlaikus Arēna Rīga šogad neplāno atsākt darbu pilnā apmērā, jo paredz, ka pasākumu atsākšanās notiks ar atsevišķu ierobežojumu saglabāšanu.

Tai pat laikā Arēna Rīga šo gadu plāno noslēgt ar peļņu. Uzņēmuma vadība norāda, ka šajā gadā kopējais pasākumu apmērs būs neliels, bet kopējos finanšu rādītājus tiešā veidā ietekmēs tas, vai un kad tiks atļauti apmeklētāji.

Kā būtiskākos 2021.gada pasākumus Arēnas Rīga vadība izceļ Rīgā gaidāmo Pasaules čempionātu hokejā, Olimpiskās kvalifikācijas turnīru hokejā Latvijas nacionālajai vīriešu hokeja izlasei, U19 Pasaules čempionātu basketbolā vīriešiem, kā arī joprojām viens no svarīgākajiem pasākumu rīkotājiem ir Dinamo Rīga.

Šajā gadā joprojām tiks detalizēti izvērtēta nepieciešamība veikt kapitālieguldījumus ēkas infrastruktūrā un to apjoms tiks noteikts atkarībā no Covid-19 izplatībās ierobežojumu pārtraukšanas un atgriešanās normalizētas uzņēmuma darbības.

2019.gadā "Arēna Rīga" apgrozījums bija 5,142 miljons eiro, kas ir par 12,1% mazāk nekā 2018.gadā, bet peļņa saruka par 60,7% un bija 668 804 eiro.

Kompānija reģistrēta 2005.gada janvārī, un tās pamatkapitāls ir četri miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Glesum Investments, kas pieder Jurim Savickim. Viņš ir arī vienīgais Arēnas Rīga patiesais labuma guvējs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas