Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Žogus ap Vanšu tilta vantīm aprīkos ar signalizāciju, kas reaģē uz pieskārienu

Rīgas domes Satiksmes departamentā, tiekoties ar apsardzes sistēmu speciālistiem, šodien nolemts, ka piemērotākais veids, kā pasargāt Vanšu tiltu no kāpējiem, ir nostiprināt žogus ap vanšu grupām un tos aprīkot ar signalizāciju, kas reaģē uz pieskārienu. Tāpat pie tilta piloniem tiks uzstādītas videonovērošanas kameras, pastāstīja departamenta sabiedrisko attiecību speciāliste Una Ahuna-Ozola.

Lai rastu piemērotāko tilta drošības paaugstināšanas risinājumu, Satiksmes departaments veicis aptauju uzņēmēju vidū - aptaujātas piecas firmas, no kurām sākotnēji interesi izrādījušas visas, bet uz aicinājumu iesniegt piedāvājumus atsaukušies divi uzņēmēji, no kuriem viens iesniedzis nekonkrētu priekšlikumu. Iepirkuma konkurss nav ticis rīkots, jo šī procedūra aizņemtu pārāk daudz laika.

Satiksmes departamenta pārstāvji šodien tikušies ar uzņēmuma speciālistiem, kuri iesnieguši konkrētāko piedāvājumu, lai pārrunātu piemērotākos risinājumus. Tā kā intensīvas satiksmes apstākļos Vanšu tilts vibrē, bezsensoru signalizācija varētu nostrādāt arī gadījumos, kad pa vantīm neviens nemēģina uzrāpties, tāpēc kā piemērotākais risinājums pieņemts variants uzstādīt signalizāciju, kas reaģē uz pieskārienu.

Ahuna-Ozola pastāstīja, ka nekavējoties tiks sākti darbi, lai ap vanšu grupām nostiprinātu žogus, bet drošības sistēmu uzstādīšanu varētu uzsākt nākamnedēļ, kad būs sagatavotas precīzas tāmes un vienošanās un noslēgti līgumi. Arī drošības sistēmu uzstādīšana notiks naktīs, lai netraucētu satiksmi pār Vanšu tiltu. Iecerēts, ka Vanšu tilta aprīkojums tiks pabeigts līdz septembra beigām. Tad arī no tilta tiks noņemta fiziskā apsardze, kas visu diennakti pieskata vantis kopš 24.jūlija.

Signalizācijas un videonovērošanas kameru uzstādīšana varētu izmaksāt ap 8000 latu, ieskaitot Pievienotās vērtības nodokli, tomēr summa līguma tapšanas gaitā varētu mainīties. Uzņēmuma, ar kuru plānots slēgt līgumu, nosaukumu Satiksmes departamenta pārstāve pagaidām neatklāja.

Kā ziņots, lai padarītu Vanšu tiltu neiekarojamu, iepriekš vantis tika vienkārši noklātas ar slidenu pārklājumu. Pēc tam, kad 7.jūnija pēcpusdienā kāds jaunietis bez ievērojamām grūtībām uzkāpa pa Vanšu tilta vantīm, no tilta smailes noleca un nositās, vantis šovasar norobežotas ar žogu un uz tilta norīkota apsardze.

Arī uzstādītie žogi nekļuva par šķērsli, lai 22. un 23.jūlijā tiltu nemēģinātu iekarot vēl trīs cilvēki. Diviem vīriešiem tas arī veiksmīgi izdevās, tāpēc Vanšu tilta apsaimniekojošam uzņēmumam "Rīgas Tilti" uzdots norīkot uz tilta fizisko apsardzi un veikt citus drošības pasākumus. Katra vants atsevišķi tika apjozta ar dzelkšņu lentu jeb tā saukto Bruno stiepli, savukārt žogs tuvākajā laikā tiks aprīkots ar signalizāciju un visam papildus pie tilta piloniem tiks uzstādīta videonovērošana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas