Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ziepniekkalnā Putina atbalstītājam piemēro 250 eiro sodu par pastaigāšanos ar Krievijas agresiju slavinošu simboliku

Rīgā, Ziepniekkalnā, pašvaldības policija kādam Krievijas prezidenta Vladimira Putina atbalstītājam piemērojusi 250 eiro sodu par pastaigāšanos ar Krievijas agresiju slavinošu simboliku, aģentūru LETA informēja Rīgas pašvaldības policija (RPP).

RPP sestdienas vakarā saņēma izsaukumu no kāda iedzīvotāja, kurš skaidroja, ka Ziepniekkalnā kāds vīrietis pastaigājas ar totalitārā režīma simboliku.

Apsekojot norādītās adreses apkārtni, likumsargi sastapa izsaucēja aprakstam atbilstošu vīrieti, kurš pastaigājās ar suni. Viņam galvā bija ausaine ar sirpi un āmuru, un piecstaru zvaigzni, bet pie krūtīm bija piesprausta Georga lente.

Sarunā ar policistiem pārkāpējs apgalvoja, ka viņš esot "par Putinu un atbalsta Putina režīmu". Policijas darbinieki vīrietim skaidroja pārkāpuma būtību un lūdza noņemt Krievijas agresiju slavinošo simboliku, tomēr vīrietis vairākkārt atteicās to darīt.

Tāpat totalitārā režīma atbalstītājs piebildis, ka, lai kārtības sargi ved viņu uz Tvaika ielu kopā ar suni, kā arī viņš nevēlas doties mājās.

Ņemot vērā pārkāpēja uzvedību, likumsargiem radās bažas par vīrieša veselības stāvokli, tādēļ tika izsaukta Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigāde. Izvērtējot vīrieša stāvokli, mediķi nolēma, ka vīrieša hospitalizācija nav nepieciešama.

Policija par izdarīto pārkāpumu sāka administratīvā pārkāpuma procesu, un 52 gadus vecajam vīrietim piemēroja naudas sodu 250 eiro apmērā.

Likums par totalitārā režīma simbolikas izmantošanu publikā vietā paredz piemērot brīdinājumu vai naudas sodu fiziskai personai līdz 350 eiro.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas