Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Kamēr mātes lietoja grādīgo dziru, bērni bija atstāti novārtā - viņiem bija vēsi, tāpat bērni atzina, ka ir izsalkuši

VIDEO: Esplanādē aiztur mātes, kuras bērnus "pieskatīja" stiprā reibumā

Rīgas pašvaldības policisti aizturējuši divas māmiņas, kas bija pamatīgā alkohola reibumā, kaut turpat blakus bija mazi bērni, portāls Diena.lv uzzināja policijā.

Likumsargi ieradušies Esplanādē, jo par iereibušajiem vecākiem bija ziņojuši garāmgājēji.

Netālu no strūklakas pamanītas četras manāmi iereibušas personas sēžam uz soliņa. Blakus pieaugušajiem atradās arī divi aptuveni četrus gadus veci bērni, kā arī degvīna pudele. Notikuma vietā noskaidrots, ka vienam bērnam blakus ir abi vecāki, savukārt otram - māte un onkulis. Abas ģimenes bija nolēmušas parkā satikties, lai kopīgi lietotu alkoholu.

Aprunājoties ar bērniem, noskaidrots, ka abiem ir vēsi un viņi ilgāku laiku nav ēduši. Lai pārbaudītu bērnu veselības stāvokli, izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniek. Par laimi bērniem hospitalizācija nebija nepieciešama.

Abām mātēm veiktas alkohola koncentrācijas pārbaudes izelpā. Vienai no viņām konstatēts 3,84 promiļu reibums, savukārt otrai - 2,65 promiļu reibums.

Ņemot vērā, ka sievietes nebija spējīgas parūpēties par bērniem, pieņemts lēmums trīs gadus veco zēnu un četrus gadus veco meiteni šķirt no ģimenēm un nogādāt krīzes centrā. Sarunas laikā bērna tēvs atklāja, ka abi jau nesen sodīti par vecāku pienākumu nepildīšanu.

Nošķiršanas laikā viens no vīriešiem sāka lamāties, grūstīt bērna tēvu un traucēt policistiem pildīt savus pienākumus. Neskatoties uz vairākkārtīgiem aizrādījumiem, vīrietis turpināja izrādīt agresiju, tāpēc likumsargi viņu aizturēja un nogādāja dežūrdaļā kopā ar abām sievietēm. Visiem sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli par alkoholisko dzērienu lietošanu sabiedriskās vietās.

Tāpat lietas materiāli nosūtīti Rīgas bāriņtiesai un Rīgas pašvaldības policijas Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem izvērtēšanai.

Policija izsaka pateicību garāmgājējiem, kuri nepalika vienaldzīgi un ziņoja policijai.

 

Top komentāri

g
g
fui!
Dace
D
Policists beernam: 'Njam-njam gribaas?' Policists maaminjai: 'Shljur-shljur-shljaks gribaas? Jaa? Nu tad luudzu mashiinaa, un uz iecirkni, buus jums daudzi 'shljur-shljur-shljaks'!'.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas