Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Ušakovs: Izvērtēsim Rīgas sociālā dienesta darbinieku profesionalitāti

Iemesls, kādēļ no mājām izliktu māmiņu ar piecus mēnešus vecu zīdaini, Rīgas sociālais dienests neuzņēmis kādā no centriem un savlaicīgi nesniedzis palīdzību, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) LNT raidījumā _900 sekundes _skaidroja ar klientu skaita dubultošanos centros. Viņš gan vienlaikus norādīja - Rīgas dome izvērtēs dienesta darbinieku profesionalitāti. 

Jau ziņots, ka Rīgas sociālais dienests piektdienas pēcpusdienā no mājām izliktu māmiņu ar piecus mēnešus vecu zīdaini nosūtījis pēc palīdzības pie fonda Ziedot.lv, aizbildinoties, ka krīzē nonākušajai sievietei palīdzību sniegt varēs tikai pirmdien.

Viņš sacīja, ka patlaban māmiņa ar zīdaini jau no piektdienas atrodas vienā no krīzes centriem. "Problēma - dubultojies klientu skaits, salīdzinot ar pagājušo gadu. Šogad tie ir 800," sacīja Rīgas mērs. Kā vienu no iemesliem viņš minēja gadījumu skaitu palielināšanos, kad vecākiem atņem aprūpes tiesības. "No vienas puses ir problēmas ar vietām, tādēļ jālemj par papildus finansējumu, otrs - jāizvērtē darbinieku profesionalitāte," atzina N.Ušakovs. Viņš arī vienlaikus uzsvēra, ka sociālais darbinieks nerīkojās pareizi, aicinot sievieti ar bērnu griezties Ziedot.lv. "Es piekrītu, ka tas ceļš nebija pareizs," sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs.

N.Ušakovs skaidroja, ka Rīgas sociālais dienests var sniegt palīdzību grūtībās nonākušajiem, tomēr ir vairāki kritēriji, piemēram, maznodrošinātā statuss. "Ja ienākumi ir līdz 135 latiem, viņš skaitās maznodrošinātais, bet, ja saņem 136 latus, tad vairs neskaitās un līdz ar to palīdzību vairs nevaram sniegt. Varam pavilkt uz 140 latiem, bet tas nav ļoti vairāk. Protams, ka viņi vērsīsies arī pie Ziedot.lv. Ir cilvēki, kuriem nepieciešams atbalsts, bet tie nekvalificējas. Piemēram, 136 lati mēnesī vai nav deklarējušies Rīgā. Kaut kur tā robeža ir jānovelk," uzsvēra domes priekšsēdētājs.

Jautāts par akpures parādiem šajā vasarā, N.Ušakovs atzīst - situācija sliktāka nekā pērn. Šajā vasarā cilvēki parādus atmaksā gausāk, tādēļ šogad pieauguši par 2 miljoniem - kopumā 7,2 miljoni latu. Rīgas domes priekšsēdētājs apgalvoja, ka šogad piedāvās rīdziniekiem apmaksāt parādus bez soda naudas.







Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas