Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Šoziem no Rīgas izvestā sniega daudzums ir gandrīz divas reizes lielāks nekā iepriekšējā ziemā

Šoziem no Rīgas izvestā sniega daudzums ir gandrīz divas reizes lielāks nekā iepriekšējā ziemā, aģentūru LETA informēja Rīgas ielu uzturētāju pārstāve Agate Boka.

Attīrāmo ielu, no kurām sniegoto laikapstākļu dēļ šoziem jau laikus nācās veikt sniega izvešanu, kopējais garums esot 1021 kilometrs.

Izvestā sniega daudzums decembra otrajā nedēļā sasniedza 20 169 kubikmetrus. Savukārt kopā šoziem izvestā sniega daudzums sasniedza 46 314,5 kubikmetrus, kas ir gandrīz divas reizes vairāk nekā iepriekšējā ziemā.

Marta izskaņā Rīgā oficiāli tiks noslēgti ziemas uzturēšanas darbi, par kuriem atbild pilnsabiedrības Daugavas labā krasta uzturētājs un Daugavas kreisā krasta uzturētājs.

Ņemot vērā krasi mainīgos laikapstākļus, šoziem teju trīs mēnešu laikā pienākumu izpildē tika pielietota visa pilnsabiedrību ziemas uzturēšanai sagatavotā tehnika jeb 113 vienības - 47 kaisīšanas iekārtas, 14 traktori, astoņi ietvju kaisītāji, 14 iekrāvēji un 25 pašizgāzēji, kā arī pieci autogreideri.

Tāpat kā citus gadus, prioritāri tika tīrītas maģistrālās ielas, tilti un pārvadi, sabiedriskā transporta maršruti un velo infrastruktūra. Snigšanai beidzoties, pirmās un otrās kategorijas ielas tika notīrītas un apstrādātas ar pretslīdes materiāliem trīs līdz četru stundu laikā, savukārt, tā kā mazo jeb trešās kategorijas ielu tīrīšanas ilgums netiek normēts, tās tika tīrītas pasūtītāja uzdevumā pēc tam, kad bija resursi pieejami pēc maģistrālo ielu tīrīšanas beigšanas.

Straujo laikapstākļu izmaiņu iespaidā bedrīšu lāpīšanu ar aukstā asfaltbetona tehnoloģiju nācās sākt jau janvāra izskaņā. Ierasts, ka bedrīšu lāpīšanas sezona tiek sākta martā.

Iepriekšējā ziemas sezonā tika salaboti 11 189,72 kvadrātmetri bedrīšu, bet šoziem līdz marta otrajai nedēļai tika salaboti 20 800,5 kvadrātmetri.

Oficiāli ziemas uzturēšanas sezona noslēgsies 31.martā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas