Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Šlesers: rekordlielā summa Rīgas popularizēšanai ir "sēklas nauda"

Tieši krīzes laikā ir īstais brīdis atvēlēt rekordlielu summu Rīgas popularizēšanai, uzskata Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC). Viņš norāda, ka skaidrība par miljonu latu lielā finansējuma izlietojumu būs vistuvākajā laikā - plāns tiks izstrādāts kopā ar Latvijas Viesnīcu un restorānu asociāciju (LVRA), kā arī aviokompāniju airBaltic, kā arī tūrisma nozares pārstāvjiem. Jau piektdien ar visām ieinteresētajām pusēm notiks apspriede un pēc tam tiks apsekota Vecrīga, lai lemtu ko nepieciešams uzlabot.

"Jāsaprot, ka šī nauda netiks tērēta, lai vienkārši parādītu cik Rīga ir skaista un jauka vieta. Šī ir sēklas nauda, lai radītu jaunas darba vietas, nevis tērētu to sociālajai palīdzībai tiem, kuri  zaudēs darbu tūrisma jomā," skaidro A. Šlesers. Viņš norāda, ka viesnīcu biznesa pārstāvji ziņojuši, ka šogad tūristu skaits un līdz ar to arī ieņēmumi kritušies par trešdaļu. "Ja nesekos aktīva rīcība, tad beidzoties vasaras sezonai situācija kļūs vēl drūmāka – uzņēmēji bankrotēs, cilvēki zaudēs darbu. Mūsu interesēs ir, lai Rīga ziemas sezonā nepārvēršas par mirušu pilsētu kā Jūrmala. Tieši tāpēc nepieciešams arī pilsētas atbalsts šai nozarei," uzsver A. Šlesers.

Turklāt ir panākta vienošanās, ka savu ieguldījumu kampaņā dos Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija, līdzdarboties gatava arī nacionālā aviokompānija airBaltic.

Diena.lv arhīvs gan liecina, ka līdzšinējā aviokompānijas un LPP/LC biedru sadarbība Rīgas popularizēšanā nav veikusies. Aprīlī Ekonomikas ministrija paziņoja, ka lauzīs līgumu ar biedrību Rīgas kongresu birojs, kurā valdes locekļu vidū ir gan airBaltic prezidents Bertolds Fliks, gan Rīgas vicemērs Almers Ludviks (LPP/LC). Tā Ekonomikas ministrijai solīja par nepilniem 300 tūkstošiem padarīt Rīgu par Baltijas konferenču centru. TV3 raidījums Nekā Personīga vēstīja, ka, līgumu laužot, ministrijai no biedrības atpakaļ jāatgūst 175 tūkstoši latu. 59 tūkstošus biedrība bija jau iztērējusi dažādiem braucieniem. Līgums noslēgts laikā, kad ekonomikas ministrs bija Kaspars Gerhards (TB/LNNK).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas