Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Siltumenerģijas tarifs Rīgā palielināsies par 13% un tuvojas rekordam

Janvārī rīdziniekiem siltumenerģijas tarifs palielināsies par 13%, salīdzinot ar 2011.gada decembri, informēja AS Rīgas siltums pārstāve Jana Roze.

No 2012.gada 1.janvāra norēķiniem par piegādāto siltumenerģiju tiks piemērots tarifs 42,16 lati par megavatstundu, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli, tādējādi tas būs par 13% augstāks nekā 2011.gada decembrī piemērotais siltumenerģijas tarifs.

Siltumenerģijas tarifs noteikts, pamatojoties uz akciju sabiedrības Latvijas Gāze šā gada 10.janvārī publicēto paziņojumu laikrakstā Latvijas Vēstnesis. Dabasgāzes tirdzniecības cena janvārī ir 210 lati par 1000 normālkubikmetriem (Ls/tūkst.nm3) salīdzinājumā ar 175 latiem decembrī.

J.Roze informēja, ka siltumenerģijas tarifs nav sasniedzis maksimālo tarifa lielumu. Tas tika sasniegts 2008.gada decembrī un tas sastādīja 44,89 Ls/MWh (bez PVN), kad dabasgāzes tirdzniecības cena bija 230Ls/tūkst.nm3.

Atsaucoties uz paziņojumā pausto informāciju, tiek prognozēts, ka dabasgāzes tirdzniecības cena 2012.gada februārī būs 210 Ls/tūkst.nm3, bet martā 215 Ls/tūkst.nm3, tādējādi prognozētā siltumenerģijas cena februārī būs 42,16 Ls/MWh (bez PVN), bet martā 42,85 Ls/MWh (bez PVN).

Saistībā ar jauno akcīzes nodokli dabasgāzei, kas stājies spēkā jau no 2011.gada 1.jūlija, siltumapgādes uzņēmums ir iesniedzis Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā jauno siltumenerģijas tarifu projektu. Tiek plānots, ka jaunais siltumenerģijas tarifs tiks piemērots no 2012.gada februāra vai marta. AS Rīgas siltums cer, ka, nepaaugstinot tarifu aktīvās apkures sezonas mēnešos novembrī, decembrī un janvārī, uzņēmums rīdziniekiem kaut nedaudz atviegloja maksājumus par patērēto siltumenerģiju.

Siltumenerģijas tarifā lielāko daļu - vairāk nekā 80% - sastāda izmaksas, kas ir atkarīgas no dabasgāzes cenas, tāpēc, pieaugot dabasgāzes tirdzniecības cenai par 20%, atbilstoši par 13% pieaug arī siltumenerģijas tarifs, sacīja J.Roze.

Ik mēnesi uzņēmums savā interneta mājas lapā lietotājus informē par faktiski piemērojamiem siltumenerģijas tarifiem, balstoties uz AS Latvijas Gāze publicēto paziņojumu laikrakstā Latvijas Vēstnesis līdz tekošā mēneša 10.datumam.

Atbilstoši Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas  2008.gada 10.septembra lēmumam AS Rīgas siltums siltumenerģijas tarifi var gan samazināties, gan palielināties, mainoties dabasgāzes tirdzniecības cenai.

J.Roze sacīja, ka siltumenerģijas tarifs Rīgā janvārī ir par 3% zemāks nekā Tallinā un par 30% zemāks, salīdzinot ar siltumenerģijas tarifu Viļņā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas