Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

RNP: Rīgā šobrīd nav iespējams notīrīt sniegu no visiem jumtiem, kur tas nepieciešams

Rīgā šobrīd nav iespējams notīrīt sniegu visiem jumtiem, kur tas būtu nepieciešams, pauda SIA Rīgas namu pārvaldnieks (RNP) pārstāvis Krists Leiškalns.

Viņš norāda, ka šīs ziemas sākums ir netipiski bagāts ar sniegu. "Neierasti lielās sniega segas dēļ" esot būtiski palielinājies darba apjoms sētniekiem, jumiķiem un speciālajai tehnikai.

RNP un arī ārpakalpojuma jumtu tīrīšanas uzņēmumu resursi neesot pietiekami tik liela sniega apjoma tīrīšanai - būtiski trūkst gan jumiķu, gan alpīnistu ar atbilstošu kvalifikāciju strādāt augstumā, gan pacēlāju, tāpēc notīrīt sniegu visiem jumtiem, kur tas šobrīd būtu nepieciešams, neesot iespējams. Jumtu tīrīšana notiek prioritārā secībā, pirmos tīrot māju jumtus ar augstu veselības un dzīvības apdraudējumu.

RNP sarunās ar pakalpojuma sniedzējiem ir aicinājis maksimāli palielināt ārpakalpojuma kapacitāti jumtu atbrīvošanai no lāstekām un sniega. Šobrīd ārpakalpojumu nodrošina SIA "Ekozona", SIA "Hagberg", SIA "Roadeks", kas konkursā par sniega tīrīšanu 2022.gadā uzvarēja ar zemākās cenas piedāvājumu.

Meteorologu prognozes liecina, ka brīvdienās un nākamās nedēļas sākumā Rīgu sasniegs atkusnis, tāpēc sagaidāma izteikta sniega un ledus kušana. Piesaistot visus iespējamos uzņēmuma resursus un arī jumtu tīrīšanas pakalpojumu sniedzējus, turpināsies jumtu tīrīšana no sniega, gājēju celiņu apstrāde ar pretslīdes materiāliem, kā arī bīstamo vietu norobežošana. Svētdien darbam atkušņa ietekmes mazināšanai tiks piesaistīti arī visi RNP sētnieki.

RNP turpina intensīvus jumtu tīrīšanas darbus no lāstekām un sniega savā pārvaldīšanā esošajās daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās. Līdz šodienai ir notīrīti 463 jumti un karnīzes, daļa jumtu ir tīrīti vairāk nekā vienu reizi. Pastiprināti strādājot arī nedēļas nogalē, līdz nākamās nedēļas sākumam ir plānots notīrīt vēl 90 jumtus.

Uzņēmumā aicina iedzīvotājus ievērot piesardzības pasākumus un ņemt vērā, ka pa norobežotajām teritorijām aizliegts pārvietoties drošības apsvērumu dēļ.

RNP aicina pievērst pastiprinātu uzmanību savai un līdzcilvēku drošībai, izvairīties no vietām, kur iespējama sniega un ledus krišana no jumtiem, nenovietot automašīnas vietās, kur iespēja sniega un ledus krišana. Iespēju robežās parūpēties par senioriem - tuviniekiem, kaimiņiem un līdzcilvēkiem, piemēram, atnesot iepirkumus no veikala vai palīdzot pārvietoties par slidenajām ietvēm un ceļiem, kā arī informēt par drošas pārvietošanās ieteikumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas