Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas pašvaldības policistiem pirks dronus un trokšņu mērītājus

Rīgas pašvaldības Inovāciju fonda finansējums aptuveni 50 000 eiro apmērā piešķirts dronu un trokšņu mērīšanas iekārtu iegādei, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē.

32 194 eiro tiks izlietoti dronu iegādei visām Rīgas pašvaldības policijas teritoriālajām pārvaldēm un specializētajām nodaļām. 

Divus dronus plānots aprīkot ar termālajām kamerām, lai veiktu kontroli arī diennakts tumšajā laikā, kad tiek tīši piesārņotas nomaļākas vietas, kā arī darbojas maluzvejnieki. 

Pašlaik Pašvaldības policijas rīcībā jau ir trīs droni, kas ievērojami atvieglo policijas darbu vides noziegumu novēršanai. 

Tāpat pašvaldības policija regulāri saņem iedzīvotāju sūdzības par naktsmiera traucējumiem, kas rodas izklaides vietu, sporta un publisko pasākumu radīto trokšņu dēļ. 

Normatīvajos aktos ir noteikti trokšņu līmeņi, kas ir pieļaujami noteiktās apbūves zonās un noteiktos diennakts laikos. Trokšņu līmeņa nepārtrauktam monitoringam izvēlētas trīs vietas, par kurām pašvaldības policija saņem sūdzības. Tā ir Grīziņkalna apkaime, kur notiek sporta un izklaides pasākumi, Tallinas kvartāls - teritorija, kur atrodas vairākas izklaides vietas, kā arī Pētersala-Andrejsala, kur atrodas vairāki naktsklubi.

Satiksmes departamentam trīs trokšņa sensoru, videokameru, kā arī trokšņa monitoringa pakalpojumam atvēlēti 16 637 eiro. Iekārtas ļaus nodrošināt transportlīdzekļu radīto trokšņu monitoringu Rīgas centra krustojumos, par kuriem saņemtas iedzīvotāju sūdzības. 

Projekta laikā plānots mērīt trokšņu līmeni visas diennakts garumā, noteikt lielākās trokšņu vērtības, kā arī izmantojot videonovērošanas kameras, identificēt transportlīdzekļu veidus, kas rada lielāko troksni. Balstoties uz šiem datiem, tiks izstrādāts pasākumu kompleksus trokšņu maksimālo vērtību samazināšanai.

Rīgas inovāciju fonds tika izveidots šogad, lai finansētu ar viedās pilsētas attīstību un inovatīvu ideju realizēšanu saistītus pašvaldības institūciju projektus, programmas un pasākumus, kas nodrošinās pašvaldības pakalpojumu uzlabošanu, digitalizēšanu, modernizēšanu, kā arī veicinās jaunu un inovatīvu pakalpojumu izstrādi un ieviešanu.

Inovāciju fonda finansējumu veido pašvaldības pamatbudžeta līdzekļi, bet fonda administrēšanu veic Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments. Fonda līdzekļu pārdales un izlietojuma kontrole nodrošina fonda komisija, kas pieņem lēmumus par iesniegto projektu finansēšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas