Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Rīgas dome palielina budžeta deficītu, Dienvidu tiltam naudas nebūs

Rīgas domes deputāti otrdien veica grozījumus pilsētas budžetā, kuros, saskaņā ar mēra Nila Ušakova (SC) teikto, paredzēts «apjomīgākais remontdarbu skaits pēdējos gados». Tiesa, Dienvidu tilta pievedceļu būvniecības turpināšanai Pārdaugavā nauda tā arī nav atrasta.

Dažāda veida būvniecības darbus šogad plānots veikt 175 pašvaldības objektos, lielākoties izglītības iestādēs. Budžeta izmaiņas paredz papildus 2,3 miljonus latu skolu un bērnudārzu iekštelpu un ārtelpu remontdarbiem, un vienu miljonu, lai pie tiem izremontētu pievedceļus. Kopumā izglītības iestādēm šogad atvēlēti 8 miljoni latu.

«Tas ir politisks lēmums. Tagad, kad ir ārkārtīgi zemas cenas remontdarbiem un visiem būvniecības darbiem, ir vienkārši ļoti izdevīgi remontēt,» skaidro N.Ušakovs. Viņu papildina Pilsētas īpašuma komitejas vadītājs Andris Ameriks (LPP/LC), minot, ka pašlaik katrs investētais lats sniedz divas reizes lielāku ieguvumu nekā pirms diviem gadiem.

Pieņemot budžeta grozījumus, plānotais iztrūkums pašvaldības makā pieaudzis par 12,5 miljoniem latu, un sasniedz 32,4 miljonus jeb ir par 7% lielāks nekā pilsētas ieņēmumi. Budžeta deficītu paredzēts segt no iepriekšējo gadu uzkrājumiem, kas patlaban ir aptuveni tikpat lieli.

Saskaņā ar deputātu atbalstītajām izmaiņām šogad papildu 110 000 latu saņems Pašvaldības policija patruļvienību izveidei Dreiliņu mikrorajonā un kārtības nodrošināšanai sabiedriskajā transportā.

Par 150 000 latu ir palielināts finansējums skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībnieku tērpiem. Tikpat naudas piešķirts bērnu un jaunatnes sporta atbalstam.

711 000 latu atvēlēti jaunu sabiedrisko tualešu projektēšanai un pieslēgšanai pie ārējām inženierkomunikācijām.

Par ielu uzturēšanu pagājušajā ziemā Satiksmes departamentam piešķirti 1,3 miljoni.

Pašvaldībai piederošo teritoriju un dabas pamatņu sakopšanai iedalīti vēl 186 000 latu, tai skaitā arī Vecāķu un Vakarbuļlu pludmales un Maskavas ielas promenādes labiekārtošanai.

Dienvidu tiltam līdzekļi netika atrasti, jo nepieciešamā summa – tuvu 10 miljoniem latu – ir pārāk liela, turklāt domes vedība cer, ka pēc Saeimas vēlēšanām jaunā valdība palīdzēs tai piesaistīt Eiropas Savienības līdzekļus būvdarbu turpināšanai.

Opozīcijas partiju Pilsoniskā savienība un Jaunais laiks priekšlikumus koalīcijas deputāti no Saskaņas centra un LPP/LC noraidīja.

Opozīcijas deputāti prasīja piemērot nekustamā īpašuma nodokļu atlaides tehnoloģiskajiem-industriālajiem parkiem, piešķirt naudu asins donoru transporta kompensācijām, segt transporta izmaksas personām ar kustību traucējumiem, atņemt daļu naudas Rīgas popularizēšanas programmai, pacelt algas tautas mākslas pašdarbības kolektīvu vadītājiem u.c.

Pēc budžeta grozījumu pieņemšanas pašvaldības kopējie ieņēmumi šajā gadā nokritīsies līdz 409,4 miljoni latu, savukārt izdevumi – pieaugs līdz 442 miljoniem latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas