Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Rīgas Austrumu slimnīcā izveidota Ārstniecības padome

Lai veicinātu veselības aprūpes pakalpojumu attīstību un sekmētu izglītības un zinātnes politiku, Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā izveidota Ārstniecības padome, kurā iesaistīti vadošie slimnīcas speciālisti, portālu Diena.lv informēja slimnīcas pārstāve Dace Kārkliņa.

"Situācija veselības aprūpes nozarē ir nopietna. Slimnīcai ir jādomā ne tikai par attīstību, bet nopietni jāstrādā pie tā, lai šajos apstākļos, kad finansējums gadu no gada samazinās, varētu saglabāt augstu ārstniecības pakalpojumu kvalitāti un nodrošināt to pieejamību pacientiem. Aicinot atzītus profesionāļus apvienoties padomē, mēs ceram uz kompetentiem viedokļiem un ieteikumiem slimnīcas sekmīgai darbībai," atzina Rīgas Austrumu slimnīcas valdes priekšsēdētājs Viesturs Boka.

Rīgas Austrumu slimnīca ir saņēmusi līguma projektu šim gadam, kas paredz, piemēram, ambulatorai aprūpei par vienu miljonu latu jeb 14% mazāku finansējumu nekā pērnā gada līgumā. "Faktiski, ņemot vērā to, ka pagājušajā gadā ambulatorie pakalpojumi sniegti par miljonu latu lielākā apjomā, nekā to paredzēja līgums, samazinājums šogad ir par 2 miljoniem jeb 25% ," teikts slimnīcas paziņojumā.

Ārstniecības padomē darbojas seši Rīgas Austrumu slimnīcas galvenie speciālisti: internās medicīnas galvenais speciālists prof. Aivars Lejnieks, ķirurģijas galvenais speciālists dr.med Haralds Plaudis, anestezioloģijas un neatliekamās medicīnas galvenais speciālists prof. Viesturs Ligurs, onkoloģijas galvenais speciālists doc. Jānis Eglītis, fizikālās medicīnas un rehabilitācijas galvenais speciālists prof. Aivars Vētra un diagnostiskās radioloģijas galvenais speciālists asoc. prof. Ardis Platkājis.

Pirmajā sēdē Ārstniecības padome par priekšsēdētāju ievēlēja A.Lejnieku.

Padomes dienaskārtībā būs jautājumi, kas saistīti ar veselības aprūpes pakalpojumu attīstību, tai skaitā to pieejamību un izmaksu efektivitāti. Padome sniegs atzinumus par Rīgas Austrumu slimnīcā īstenotajiem Eiropas Savienības, valsts atbalsta līdzekļu, zinātnisko grantu un citiem projektiem, vērtēs ārstniecības profilu programmas un klīniskās vadlīnijas, nodrošinot sabalansētu visu profilu ārstniecības attīstību.

Padomes darbības nodrošināšanai papildu finansējums no Rīgas Austrumu slimnīcas budžeta nav paredzēts.

Rīgas Austrumu slimnīca ir lielākā daudzprofilu ārstniecības iestāde Latvijā. Tās sastāvā darbojas četri stacionāri: Gaiļezers, Latvijas Onkoloģijas centrs, Linezers un Biķernieki. Ik gadu slimnīcas stacionāros tiek ārstēti vairāk nekā 60 tūkstoši pacientu un vēl vairāk nekā 260 tūkstošiem pacientu tiek nodrošinātas ambulatorās konsultācijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas