Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Rīgā rekonstruēs siltumtīklus gandrīz trīs kilometru garumā

Rīgas siltumapgādes uzņēmums Rīgas siltums (RS) šogad iecerējis rekonstruēt siltumtīklus maģistrāļu posmus Brīvības gatvē, Juglas ielā un Krasta ielā kopumā 2,75 kilometru (km) garumā, portālam Diena.lv pavēstīja RS Informācijas daļas vadītāja Linda Rence.

Rekonstruējamo siltumtīklu posmi izvēlēti, izvērtējot siltumtīklu kopējo tehnisko stāvokli, kur konstatēti būtiski siltuma zudumi, ārējo cauruļvadu un metālkonstrukciju korozija. Pateicoties rekonstrukcijai, siltuma zudumi tiks samazināti par aptuveni 6300 megavatstundām (MWh) gadā.

"Kopējais siltumtīklu posmu garums, ko paredzēts rekonstruēt, ir 2,75 km. Esošie cauruļvadi ar diametru no 65 mm līdz 600 mm tiks nomainīti ar jauniem rūpnieciski izolētiem cauruļvadiem, kas izbūvēti bezkanāla tehnoloģijā. Tie ir aprīkoti ar īpašu kontrolsistēmu, kas ļauj ātri un precīzi konstatēt bojājuma vietu, tiem ir zemākas ekspluatācijas izmaksas un ilgāks ekspluatācijas laiks", stāsta RS valdes priekšsēdētājs Normunds Talcis.

Darbus plānots uzsākt pēc apkures sezonas un pabeigt 2014.gada rudenī, līdz jaunajai apkures sezonai.

Decembra beigās RS noslēdza līgumu ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru par projekta Labā krasta siltumtīklu maģistrāļu posmu rekonstrukcija īstenošanu. Kopējās projekta attiecināmās izmaksas ir virs četriem miljoniem eiro, no tām plānots piesaistīt Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējumu vairāk nekā 1,6 miljonu eiro apmērā.

RS informē, ka pateicoties plānotai un racionālai līdzekļu investēšanai siltumtīklu siltumizolācijas un siltumtīklu posmu nomaiņai, izdevies būtiski samazināt siltuma zudumus siltumenerģijas pārvadē. Šobrīd siltuma zudumi ir aptuveni 2,5 reizes mazāki nekā 1996.gadā. 

Kopumā 2013.gadā nomainīti un no jauna izbūvēti 12,36 km siltumtīklu, tajā skaitā 10,55 km, pielietojot rūpnieciski izolētus cauruļvadus, kas izbūvēti bezkanāla tehnoloģijā, no kuriem 1,23 km ir izbūvēti, pielietojot bezkanāla dubultcaurules. 

RS ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Tas veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi.

Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir ap  900 kilometri, no kuriem 75% atrodas RS īpašumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas