Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Rīgā apkure pieslēgta vairāk nekā 200 namiem

Rīgā centralizētajai siltumapgādei jau pieslēgušies 204 nami jeb 2,7% ēku, portālam Diena.lv pastāstīja Rīgas siltumapgādes uzņēmuma Rīgas siltums (RS) Informācijas daļas vadītāja Linda Rence.

Tostarp lielākā daļa ir skolas un bērnudārzi – 133 jeb 24,4% no galvaspilsētas izglītības iestādēm. Apkurei palēnām sāk pieslēgties arī dzīvojamie nami un biroju telpas, attiecīgi 42 un 48 un centralizētajai siltumapgādei pieslēgusies arī viena ārstniecības iestāde.

Rence stāstīja, ka centralizētajai siltumapgādei ikviena ēka tiek pieslēgta pēc ēkas iemītnieku vēlēšanās un RS siltumapgādei patvaļīgi nevienu nepieslēdz. Viss esot atkarīgs no iedzīvotāju aktivitātes un vēlmes pēc siltuma miteklī. Iedzīvotājiem jāvēršas ar šādu lūgumu pie nama apsaimniekotāja, kurš vēršas pie siltumapgādes uzņēmuma, un RS ir gatavs nodrošināt siltumapgādi pēc pirmā pieprasījuma.

Pēdējos gados lielākā daļa namu centralizētajai siltumapgādei pieslēdzas oktobra vidū un otrajā pusē. Rence stāstīja, ka iedzīvotāji cenšas ietaupīt finanšu līdzekļus, un pie pirmā rudens drēgnuma nesteidz pieslēgt apkuri, bet to dara, kļūstot lietainākam un pazeminoties āra gaisa temperatūrai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas