Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Rīdziniekus aicina pieteikties pabalsta saņemšanai mācību līdzekļu iegādei

Rīgas domes Labklājības departaments aicina trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm saņemt pabalstu 25 latu apmērā mācību līdzekļu iegādei, portālu Diena.lv informēja Rīgas domes pārstāve Lita Brice.

Tiesības saņemt pabalstu ir ģimenēm, kurām Rīgas sociālais dienests ir piešķīris trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes statusu, kuras deklarējušas savu pamata dzīvesvietu Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā ne mazāk kā divpadsmit mēnešus pirms pabalsta pieprasīšanas, un kuru ienākumi pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 135 lati katram ģimenes loceklim, kā arī atbilst pārējiem šo saistošo noteikumu kritērijiem.

Pabalstu piešķir vispārizglītojošās vai profesionālās izglītības iestādes audzēknim, kurš nav sasniedzis 20 gadu vecumu un nav stājies laulībā un sociālās korekcijas klašu audzēkņiem.

Pabalsta apmērs 25 latu apmērā ir katram skolniekam ģimenē.

Lai saņemtu pabalstu, bērna likumiskajam pārstāvim vai pilngadīgajam audzēknim līdz 31.oktobrim Rīgas Sociālajā dienestā atbilstoši deklarētajai pamata dzīvesvietai jāiesniedz rakstisku iesniegumu, jāaizpilda iztikas līdzekļu deklarāciju un jāuzrāda personu apliecinošu dokumentu.

Pērn pabalstu mācību līdzekļu iegādei saņēma 6900 rīdzinieki. Kopumā 2010. gadā pabalstam mācību līdzekļu iegādei izlietoja 173 235 latu no Rīgas domes budžeta līdzekļiem. 2011.gadā plānots izmaksāt 206 150 latus 8 246 rīdziniekiem. Līdz 29.augustam pabalstu mācību līdzekļu iegādei saņēmuši 3 517 rīdzinieki, izmaksājot 87 925 latus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas