Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Pēc naktslokālu kontroles policija konstatējusi: pārkāpēji nelabojas

Nedēļas nogalē, veicot izklaides vietu kontroli Vecrīgā, Rīgas Pašvaldības policija konstatējusi virkni būtisku pārkāpumu. Šī būšot pēdējā reize, kad noteikumu pārkāpēji netiek saukti vārdos, brīdina Rīgas domes Drošības komitejas vadītājs Dainis Turlais (LPP/LC).

Bez dažādiem administratīviem pārkāpumiem tika atklāti arī autortiesību un blakustiesību pārkāpumi, izklaides vietās izņemti dažāda veida informācijas nesēji ar viltojuma un nesankcionētas lietošanas pazīmēm, informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Visos pārbaudītajos klubos pārkāpta cenas norādīšanas kārtība – netika uzrādīta alkoholiskā dzēriena cena litrā, bet vienā izklaides vietā cenu zīmes nav bijušas vispār. Pārkāpumi konstatēti arī reklāmas jomā – iestādes darbinieki nevarēja uzrādīt izklaides vietas izkārtnes pasi, kā arī trīs klubos konstatēta alkoholisko dzērienu reklāma bez brīdinošā uzraksta.

Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs D.Turlais (LPP/LC) bija gandarīts par policijas reidu rezultātiem: «Jautājums par kārtību Rīgas kafejnīcās un naktsklubos, kas vairākkārt pārrunāts komitejas sēdēs un kura risināšanas nepieciešamību uzsvēris arī domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, iegūst arvien nopietnāku skanējumu, un ar to jārēķinās visiem, kas nodarbojas ar izklaides biznesu.»

«Šī ir pēdējā reize, kad vainīgie netiek nosaukti vārdos – vēl vairāk, mēs ierosināsim anulēt pārkāpēju licences, kā arī sniegsim materiālus to saukšanai ne tikai pie administratīvās, bet arī pie kriminālās atbildības. Pašvaldības policijai, Valsts policijai, prokuratūrai un Valsts ieņēmumu dienestam kopīgā darbā jāpanāk, ka krāpnieki, suteneri un arī vienkārši naktslokālu nevīžas beidz aptraipīt Rīgas vārdu,» sacīja D.Turlais.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas