Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Parāds Rīgas siltumam par patērēto siltumenerģiju veido 7,55 miljonus latu

Parāda apjoms Rīgas siltumapgādes uzņēmumam AS _Rīgas siltums _par patērēto siltumenerģiju veido 7,55 miljonus latu, neskaitot janvāra patēriņu, taču tas ir dinamisks un mainās katru dienu, informēja uzņēmuma Informācijas daļas vadītāja Linda Rence.

Kopumā uzņēmums apmaksu par piegādāto siltumenerģiju vērtē kā apmierinošu. 2012./2013.gada apkures sezonā apmaksas disciplīna būtiski nav mainījusies un, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo laika periodu, ir nedaudz zemāka - par 1,38 procentpunktiem.

Rīgas siltums ir pateicīgs un augstu vērtē sadarbību ar tiem klientiem, kuri, neraugoties uz pietiekami sarežģīto ekonomisko situāciju, ir norēķinājušies par saņemto siltumenerģiju, tādējādi nodrošinot ēku iedzīvotājus ar drošu un nepārtrauktu siltumenerģijas piegādi.

Rence atgādina, ka rīdziniekiem no 1.februāra siltums ir par 4,4% lētāks, salīdzinot ar janvāri, bet Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā iesniegts jauns siltumenerģijas tarifu projekts, kā rezultātā nākotnē siltums būs vēl par 3% lētāks, salīdzinot ar pašreizējo tarifu.

Rīgā siltumenerģijas cena februārī ir zemākā starp Baltijas valstu galvaspilsētām. Tā ir par 28% zemāka nekā Viļņā un par 13% zemāka, salīdzinot ar apstiprināto siltumenerģijas cenu Tallinā.

Kā ziņots, šogad būtiski audzis iedzīvotāju parādu par apkuri apjoms, žurnālistus iepriekš informēja Latvijas Pašvaldību savienības vadītājs Andris Jaunsleinis. Ja pagājušā gada janvārī parāds par apkuri bija 31,75 miljoni latu, tad šā gada janvārī parāds sasniedzis 39,67 miljonus latu. No šīs summas 23,25 miljoni latu ir pilsētu iedzīvotāju parāds, bet 16,42 miljoni - novados dzīvojošo parāds.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas