Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

papildināta - Rīgas dome groza šā gada budžetu, palielina deficītu

Rīgas dome otrdien pieņēma grozījumus šā gada budžetā, kas paredz vairāk nekā divas reizes līdz 47 miljoniem latu palielināt naudas iztrūkumu.Lai deficītu segtu, pašvaldībai nebūs jāaizņemas, jo iepriekšējos gados tā uzkrājusi vairāk nekā 90 miljonus latu, deputātus informēja domes Finanšu departamenta direktore Ilga Tiknuse, Par budžeta grozījumiem balsoja 38 pozīcijas deputāti no Saskaņas centra un LPP/LC, pret bija 21 deputāts no Pilsoniskās savienības un Jaunā laika frakcijām.

Opozīcija pārmeta valdošajai koalīcijai, ka budžeta grozījumu projekts tapis steigā, neiepazīstinot viņus, un ka deficīta segšanai tiek tērēti uzkrājumi, kurus vajadzētu pietaupīt sliktākiem laikiem, kas var pienākt. “Jūs ejat aizņemšanās ceļu un gāzi grīdā ceļu,” sacīja _JL _frakcijas priekšsēdis Edgars Jaunups (_JL_). Viņaprāt, "noēsti” uzkrājumus, lai arī turpmāk uzturētu domes administratīvo kapacitāti, nav pieņemami. LPP/_LC _frakcijas vadītājs Andris Ameriks skaidroja, ka lielais deficīts ir “sociālā spilvena izveidošana, lai Rīgā cilvēki neizietu ielās”.

Attaisnojot steigu, A.Ameriks sacīja, ka JL vadītā valdība bija tā, kas samazinot dotācijas izglītībai, pārvadājumiem un daudzām citām nozarēm, nostādīja jaunās pašvaldības ķīlnieku lomā: “Ja mēs nepieņemam šos grozījumus, tad vēl vairāk palielināsies deficīts.”

Pēc pusotru stundu ilgām debatēm domes vairākums pieņēma budžeta grozījumus, atbalstot vienu un noraidot astoņus deputātu priekšlikumus budžeta papildināšanai.

Vairums piekrita Eiženijas Aldermanes (LPP/LC) prikšlikumam piešķirt 19 500 latu Latvijas Dailes teātra atbalstam, savukārt noraidīts tika Elmāra Vēbera (JL) lūgums atvēlēt 140 000 latu mācību grāmatu iegādei, Baibas Brigmanes (JL) ierosinājumi piešķirt 90 750 latus tautas tērpu iegādei un atjaunošanai Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībniekiem, 3 450 latus tautas tērpu iegādei Rīgas 4.speciālās internātpamatskolas audzēkņiem, 45 000 latus elektroinstalācijas sistēmu uzstādīšanai interešu izglītības iestādēs, 50 000 latus ugunsdrošības sistēmu uzstādīšanai interešu izglītības iestādēs, 155 056 latus audzēkņu drošības nodrošināšanai profesionālās ievirzes izglītības iestādēs, kā arī Jura Viņķeļa (PS) priekšlikums neveidot pašvaldības policijā Tūrisma policijas nodaļu, kurai šajā gadā nepieciešami gandrīz 90 000 latu.

Vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) tūrisma policijas izveidi pamatoja ar vēlmi ārzemju viesiem raidīt signālu, ka šajā krīzes situācijā pilsētā tiek radīta labvēlīga vide tūristiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas