Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

LU stadiona vietā būvēs UEFA un FIFA prasībām atbilstošu sporta bāzi

Otrdien Rīgas domes sēdē tika atbalstīts lēmumprojekts izbūvēt jaunu, UEFA un FIFA  prasībām atbilstošu sporta bāzi ar stadionu teritorijā, kur līdz šim atradies Latvijas Universitātes stadions, portālu_ Diena.lv _informēja Rīgas domes pārstāve Liene Pētersone.

Lai uzbūvētu pašvaldības publisko funkciju veikšanai nepieciešamo infrastruktūru un stadionu, biedrībai Latvijas Futbola federācija nodos bezatlīdzības lietošanā nekustamo īpašumu Rīgā, K.Barona ielā 116A, Ērgļu ielā 2 un A.Čaka ielā.

Lēmumprojekts paredz, ka stadiona un tam nepieciešamās infrastruktūras būvniecības un labiekārtošanas darbi ir jāveic līdz 2014.gada 31.martam, iepriekš visas būvniecības ieceres, kā arī pašu būvprojektu saskaņojot ar atbildīgajām Rīgas domes struktūrvienībām.

Paredzēts, ka nekustamais īpašums tiek nodots bezatlīdzības lietošanā ar brīdi, kad tiks saņemta būvatļauja īpašuma rekonstrukcijai un objekta būvniecībai, kamēr biedrībai Latvijas Futbola federācija ir sabiedriskā labuma organizācijas statuss, bet ne ilgāk par 10 gadiem vai līdz cita līguma par īpašuma (vai tā daļu) lietošanas tiesību piešķīrumu spēkā stāšanās brīdim.

Šobrīd Latvijas Universitātes stadionā sliktā tehniskā stāvokļa dēļ vairs netiek aizvadīti nedz starptautiskie, nedz augstākās līgas futbola čempionātu mači. Avārijas stāvoklī ir gan skatītāju tribīnes, gan sportistu ģērbtuves, tehniski nolietojusies ir arī visa stadiona infrastruktūra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas