Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lielākajai daļai rīdzinieku karstā ūdens padevi atjaunos šovakar

AS Rīgas siltums ir pabeigusi Daugavas labā krasta siltumtīklu hidraulisko pārbaudi un ir uzsākusi bojājumu novēršanu, tāpēc karstais ūdens lielākajai daļai rīdzinieku tiks atjaunots šovakar, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāve Linda Rence.

Apsaimniekotājiem ir dota atļauja pieslēgt siltummezglus un ēkās atjaunot karstā ūdens padevi.

"Rīgas siltums" siltumtīklos konstatēja sešus bojājumus, kuru remontdarbi pašlaik uzsākti, pauda Rence. Bojājumu konstatēšana vēl turpināsies, jo uzņēmuma darbinieku brigādes ir uzsākušas praktisku siltumtīklu apgaitu. Kopumā darbiniekiem ir jāapseko siltumtīkli 550 kilometru garumā. Pēc "Rīgas siltuma" pārstāves teiktā, bojājumu atklāšanā un novēršanā 24 stundu darba režīmā ir iesaistīti vairāk nekā 100 akciju sabiedrības darbinieku.

Apjomīgs siltumtīklu plīsums tika konstatēts 1973.gada siltumtīklos cauruļvadā Salacas un Ogres ielas krustojumā. Vietnē "Twitter" kāds rīdzinieks ir ievietojis video, kurā ir redzamas minētā plīsuma sekas - fontāns, kas šķietami pacēlies virs blakus esošo koku galotnēm un daudzstāvu māju jumtiem. Kā informēja Rence, ir sākti cauruļvada remontdarbi, un silto ūdeni tuvumā esošajās ēkās plānots atjaunot šodien vakarā.

"Rīgas siltuma" pārstāve norādīja, ka cauruļvada plīsuma rezultātā cietušo nav, un izplūdušais ūdens nepārsniedza 45 grādu temperatūru. Uzņēmums atvainojās par sagādātajām neērtībām un pateicās iedzīvotājiem, kuri ziņoja par novērotajiem bojājumiem, tādējādi paātrinot bojājumu fiksēšanu.

Ēku saraksts, kurās bojājumu dēļ siltumtīklos nebūs pieejams karstais ūdens, tiks publiskots uzņēmuma mājaslapā "rs.lv", sadaļā "Jaunumi". Ja mājas adrese nav iekļauta sarakstā, taču tajā nav pieejams karstais ūdens, "Rīgas siltums" aicina iedzīvotājus vērsties pie ēkas apsaimniekotāja, jo karstā ūdens pedeves atjaunošana ēkā ir viņa kompetencē.

Siltumtīklu hidrauliskā pārbaude ir vienīgā kontrolētā metode, lai pārliecinātos par siltumtīklu tehniskā stāvokļa drošību, skaidroja Rence. Pārbaudes tiek veiktas, lai savlaicīgi atklātu vājās vietas siltumtīklos un maksimāli samazinātu risku iedzīvotājiem ziemas mēnešos palikt bez karstā ūdens un apkures.

pievienota 4.un 5.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas