Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kļūdas dēļ neapzīmogotās iepriekšējās balsošanas aploksnes līdzskaitīs atsevišķi

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) šodien vienbalsīgi nolēma ļaut vēlēšanu rezultātos līdzskaitīt tās iepriekšējās balsošanas laika vēlēšanu aploksnes, kurām nav iepriekšējās balsošanas zīmoga.

CVK arī atbalstīja to, ka ar šo zīmogu neapzīmogotās aploksnes iecirkņos būs jāskaita atsevišķi un par šo rezultātu jāsagatavo atsevišķs protokols.

Šis jautājums aktualizējās pēc tam, kad tika konstatēts, ka sākotnēji divos vēlēšanu iecirkņos iepriekšējās balsošanas sākumā 14 vēlēšanu aploksnes ir izsniegtas bez iepriekšējās balsošanas zīmoga. Vēlāk pienākusi informācija par šādu problēmu vēl vienā iecirknī.

CVK sēdē raisījās plašākas diskusijas par to, kāpēc CVK instrukcijā sākotnēji tika noteikta norma, ka iepriekšējās balsošanas laikā vēlēšanu aploksnes, kuras nav apzīmogotas ar iepriekšējās balsošanas zīmogu, nav līdzskaitāmas. CVK lēmums nosaka, ka šī norma no CVK instrukcijas tiek svītrota.

CVK vadītāja Kristīne Bērziņa skaidroja, ka normas mērķis bija pasargāt vēlēšanu kastes saturu "no kādas provokācijas" - ka kāds iemestu kādu aploksni klāt. 

Pēc Bērziņas rosinājuma CVK nolēma līdzskaitīt ar iepriekšējās balsošanas zīmogu neapzīmogotās aploksnes. Pēc CVK sekretāra Ritvara Eglāja ierosinājuma tika nolemts, ka ar šo zīmogu neapzīmogotās aploksnes tiktu skaitītas atsevišķi un par šo rezultātu sagatavots atsevišķs protokols.

Piektdien iepriekšējā balsošana norisināsies līdz plkst.20. Vēlēšanu dienā, 29.augustā, iecirkņi būs atvērti no plkst.7 līdz 22.

Rīgas domes vēlēšanās var balsot jebkurā no 156 vēlēšanu iecirkņiem, taču, ja tas nebūs iecirknis, kurā vēlētājs reģistrēts, tad balsotājam ir jāieplāno laiks, kamēr izvēlētā iecirkņa pārstāvis sazināsies ar tā iecirkņa darbinieku, kura sarakstā vēlētājs sākotnēji ticis iekļauts.

Balsošanas dokuments Rīgas domes vēlēšanās ir derīga pase vai personas apliecība (eID). Par dalību vēlēšanās spiedogs pasē netiks likts, un principa "viens vēlētājs - viena balss" nodrošināšanai tiek lietoti vēlētāju saraksti.

Līdz šim iepriekšējās balsošanas laikā 26. un 27.augustā nobalsojuši 44 367 jeb 10,5% no balsstiesīgajiem vēlētājiem, liecina CVK apkopotie dati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas