Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Izsludina iepirkumu par Rīgas ostas akvatorijas zemūdens apsekošanu

Rīgas brīvostas pārvalde izsludinājusi atklātu iepirkuma procedūru par ostas akvatorijas zemūdens apsekošanu, liecina paziņojums ostas mājaslapā.

Procedūras rezultātā noslēgs līgumu par ūdenslīdēju pakalpojumiem zemūdens apsekošanas darbu veikšanai. Zemūdens darbus ostas pārvalde galvenokārt izmanto, lai veiktu ikgadējo apsekošanu Rīgas brīvostas pārvaldes lietošanā esošām piestātnēm, kā arī neparedzamu un steidzamu hidrotehnisko būvju zemūdens remonta nepieciešamo vietu apsekošanai.

"Rīgas brīvostas piestātņu tehniskās ekspluatācijas noteikumi nosaka, ka Rīgas brīvostas piestātnes lietotājs sadarbībā ar sertificētu speciālistu katru gadu līdz 20.novembrim veic piestātnes gada apskati un iesniedz Rīgas brīvostas pārvaldē piestātnes gada apskates aktu par piestātnes atbilstību tehniskās ekspluatācijas prasībām. Ikgadējā apsekošana iekļauj arī piestātņu zemūdens daļas apsekošanu. Piestātnes zemūdens daļas apsekošana jāveic pieredzējušiem zemūdens darbu speciālistiem - ūdenslīdējiem -, ievērojot darba drošības noteikumu un citu normatīvu prasības. Bez ikgadējās apsekošanas zemūdens darbi var tikt izmantoti arī neparedzamu un steidzamu zemūdens hidrotehnisko būvju remonta gadījumos. Gan par plānoto ikgadējo zemūdens darbu veikšanu, gan par neparedzamu un steidzamu darbu veikšanu, balstoties uz parakstīto līgumu, tiks slēgtas papildu vienošanās," skaidrots paziņojumā.

Piestātņu zemūdens apsekošanas darbu laikā ūdenslīdējiem būs jāveic konstrukcijas elementu tehniskā apskate, ģeometriskie mērījumi un materiālu tehniskā stāvokļa izpēte. Tāpat būs jānosaka kontrolējamo elementu un konstrukciju esamība, to atbilstība savai funkcijai, telpiskais stāvoklis, šķērsgriezuma izmēri un materiālu tehniskais stāvoklis. Piestātnes apsekošana tiek veikta, sadalot to pa iecirkņiem (piketiem), kuru garumu izvēlas atkarībā no redzamības zem ūdens. Lai varētu pilnvērtīgi veikt piestātnes zemūdens daļu apsekošanu, bieži nepieciešama tās attīrīšana, kas arī ietilpst ūdenslīdēju darba pienākumos. Konstatējot hidrotehnisko būvju zemūdens defektu, tas tiek nofotografēts vai nofilmēts. Ūdenslīdēji veic arī dziļummērījumus piestātnes priekšā, izmantojot lotes.

Pretendenti piedāvājumu iepirkumā var iesniegt līdz 2016.gada 21.oktobra plkst.10.

Rīgas brīvosta pēc kravu apgrozījuma un pārvadāto pasažieru skaita ir lielākā osta Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas