Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Gaisa piesārņojuma dēļ līdz pēcpusdienai rīdziniekiem jāsamazina fiziskās āra aktivitātes

Otrdienas rītā Rīgā gaisa kvalitāte kļuvusi ļoti slikta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Gaisā suspendēto cieto daļiņu PM10 jeb putekļu, kuru diametrs ir līdz 10 mikrometriem, koncentrācija deviņos rītā sasniedza 187 mikrogramus kubikmetrā Kronvalda bulvārī un 237 mikrogramus kubikmetrā Krišjāņa Valdemāra ielā.

Gaisa kvalitāte kļūst slikta, ja šis rādītājs pārsniedz 50, un īpaši slikta, ja PM10 diennakts vidējā koncentrācija pārsniedz 150 mikrogramus kubikmetrā.

Lielais gaisa piesārņojums radies no Sahāras putekļiem, kā arī no vietējiem piesārņojuma avotiem. Slikta gaisa kvalitāte ir Latvijas lielākajā daļā, it īpaši pilsētās.

Situācija uzlabosies, vējam iegriežoties no rietumiem, dienvidrietumiem, atnesot vēsāku un tīrāku gaisu. Galvaspilsētā tas notiks otrdienas pēcpusdienā vai, vēlākais, vakarā.

Gaisa kvalitātei esot īpaši sliktai, iedzīvotājiem jāsamazina fiziskās āra aktivitātes, savukārt jutīgajām iedzīvotāju grupām no tām jāizvairās pilnībā.

Saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas novērtējumu gaisa piesārņojums ir ceturtais lielākais risks veselībai - aiz augsta asinsspiediena, neveselīga uztura un smēķēšanas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas