Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Gada beigās Rīgas siltuma darbiniekiem izmaksāti 100 000 latu

Pagājušā gada beigās AS Rīgas siltums darbiniekiem izmaksāta ieekonomētā darba algas fonda daļa kopumā aptuveni 100 000 latu apmērā, informēja uzņēmuma Informācijas daļas vadītāja Jana Roze.

Izmaksas tika veiktas visiem darbiniekiem, izņemot valdi.

Vidēji katrs darbinieks saņēma ap 100 latu. Patlaban uzņēmumā ir 960 strādājošo.

Roze skaidroja, ka darba algas fonda ekonomija bija 30% no viena mēneša pamatalgas. Saskaņā ar daba samaksas nolikumu darba algas fonda ekonomija tika iedalīta katrai struktūrvienībai, katram darbiniekam tā tika sadalīta saskaņā ar darba samaksas nolikumā aprakstītiem mainīgās darba algas daļas sadales kritērijiem.

Pamatojot nepieciešamību veikt šādas izmaksas, Roze skaidroja, ka saskaņā ar kompānijas samaksas politiku darba algas fonda ekonomija tiek izmaksāta uzņēmuma darbiniekiem, tādējādi motivējot uzņēmumā strādāt kvalificētus, kompetentus un lojālus darbiniekus, saglabājot konkurētspējīgu atalgojumu.

Uzņēmumā ieviešot modernākas tehnoloģijas un sarežģītākas iekārtas, ir nepieciešami augsta līmeņa speciālisti ar atbilstošu izglītību un pieredzi. Speciālisti tiek gadiem ilgi apmācīti, un nav pieļaujams, ka tie aiziet strādāt citā uzņēmumā vai vispār aizbrauc prom no Latvijas, norādīja Roze.

"Tādēļ ir svarīgi noturēt darbā augsta līmeņa speciālistus, kuri spēj nodrošināt drošu un kvalitatīvu siltumapgādes pakalpojumu sniegšanu. Līdz šim konkurētspējīgs atalgojums uzņēmumā ir ļāvis noturēt ļoti augsta līmeņa speciālistus, kas ir katra uzņēmuma panākuma atslēga," skaidroja uzņēmuma pārstāve.

Roze arī informēja, ka Rīgas siltuma apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas noslēdzās 2012.gada septembrī, bija 133,1 miljons latu. Salīdzinājumam - finanšu gadu, kas ilga no 2010.gada oktobra līdz 2011.gada septembrim, uzņēmums noslēdza ar 128,8 miljonu latu apgrozījumu.

Sagaidāms, ka finanšu gada peļņa, salīdzinot ar iepriekšējo finanšu gadu, būs mazāka, informēja Roze. Gadā līdz 2011.gada septembrim peļņa bija 5,6 miljoni latu. Peļņas samazinājums saistīts ar to, ka, sākot no 2011.gada jūlija, kad stājās spēkā akcīzes nodoklis dabasgāzei, Rīgas siltums 11 mēnešus nepaaugstināja siltumenerģijas tarifu, un šos izdevumus sedza no saviem līdzekļiem.

Peļņas rādītāji tiks publiskoti pēc gada pārskata akceptēšanas padomē un tā apstiprināšanas akcionāru pilnsapulcē. Gada pārskats tiks publiskots marta beigās/aprīļa sākumā, informēja Roze.

Rīgas siltums ir lielākais siltumenerģijas piegādātājs Rīgā. 77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantoti dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir vairāk nekā 890 kilometri, no kuriem 74% atrodas Rīgas siltuma īpašumā.

Rīgas pašvaldībai pieder 49% Rīgas siltuma akciju, 48,995% akciju pieder Latvijas valstij, kuras intereses pārstāv Ekonomikas ministrija, AS Dalkia pieder 2%, bet AS Latvenergo - 0,005%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas