Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: Rīgā dzīvojamai ēkai sabrukusi daļa konstrukciju, evakuēti 16 cilvēki; RNP māju plānojis remontēt

Šodien Rīgā kādai dzīvojamai ēkai pagrabstāvā nobrukusi daļa konstrukciju, tāpēc evakuēti 16 cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Šodien īsi pirms plkst.11 dienests saņēma izsaukumu uz Limbažu ielu, kur pēc sākotnējās informācijas divstāvu dzīvojamai mājai nobrukusi siena.

Patlaban dienesti strādā notikuma vietā un no ēkas ir evakuēti 16 cilvēki. Negadījumā cietušo nav.

Notikuma vietā ieradās Rīgas būvvaldes būvinženieris, lai novērtētu situāciju. Būvinženiera sniegtā informācija liecina, ka mājas pagrabstāvā bija nogruvusi metāla nesošā sija un ķieģeļu starpstāvu pārsegums apmēram divu kvadrātmetru platībā.

Pagrabs, dzīvoklis virs nobrukušās konstrukcijas un kāpņu telpa no pirmā uz otro stāvu ēkā vairs nav izmantojama.

Policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Geidāne atklāja, ka viena dzīvokļa iemītniecei notikuma vietā sniegta medicīniskā palīdzība, jo viņai notikušais radījis lielu uztraukumu. Tā kā sievietes dzīvoklī iekļūšana ir aizliegta, viņa nogādāta hostelī, kas pašvaldībai nodrošina pagaidu izmitināšanas pakalpojumus.

Citu dzīvokļu iedzīvotājiem palīdzība ar īslaicīgu izmitināšanu nav bijusi nepieciešama.

Daļēji iegruvušo māju SIA Rīgas namu pārvaldnieks (RNP) bija plānojis remontēt, aģentūrai LETA pastāstīja pilsētas būvvaldes pārstāvis Edgars Butāns.

Lai arī sākotnēji tika ziņots, ka ēkā nobrukusi siena, pašlaik zināms, ka divstāvu koka mājā Limbažu ielā 5 ir nobrukusi pārseguma metāla sija pār pagrabu, un ir bažas par pagraba mūrēto velvju stāvokli. Noteikts aizliegums ekspluatēt pagrabu, vienu dzīvokli un kāpnes. Pēc būvvaldē pieejamās informācijas, pārējos dzīvokļos iekļūšana iespējama pa citām kāpnēm, un šo dzīvokļu iemītniekus avārija neietekmē.

Būvvaldei arī zināms, ka RNP ēkā plānojis renovācijas darbus. RNP sīkāku informāciju aģentūrai LETA solīja sniegt vēlāk.

Rīgas domes Mājokļu un vides departamentā skaidroja, ka cietušā dzīvokļa iemītnieki var vērsties pašvaldībā ar lūgumu piešķirt pagaidu dzīvojamo telpu. Tāpat iespējams saņemt pabalstu dzīvokļa remontam, ja tāds nepieciešams. Savukārt, ja mājas iemītniekiem būs nepieciešama tūlītēja palīdzība un izmitināšana, to uz vietas risināšot Pašvaldības policija.

Savukārt domes Labklājības departamenta pārstāve Lita Brice pastāstīja, ka cietušie var saņemt pabalstu krīzes situācijā, kā arī sociālā darbinieka, psihologa palīdzību.

papildināta visa ziņa, pievienota fotogalerija

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas