Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Daudzviet Rīgā apmeklētājus gaida Ziemassvētku tirdziņi

Daudzviet Rīgā apmeklētājus gaida Ziemassvētku tirdziņi, informēja Rīgas domē.

Sākoties Adventes laikam, pēc divu gadu pārtraukuma apmeklētājus atkal gaida Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņā Doma laukumā, kur līdz pat 1.janvārim var iegādāties oriģinālas un sirsnīgas dāvanas, amatnieku gatavotus suvenīrus, nogaršot Ziemassvētku laika ēdienus un dzērienus, bet nedēļu nogalēs arī izbaudīt mākslinieku priekšnesumus.

Esplanādes parkā līdz 31.decembrim līdzās Ziemassvētku labumu tirdziņam ik dienu iespējams apmeklēt "Trušu karalisti", kurā īpaši tiek gaidītas ģimenes ar bērniem, savukārt no panorāmas rata ikviens var palūkoties uz ziemīgo Rīgas ainavu no augšas.

Trīs svētdienās - 4.decembrī, 11.decembrī un 18.decembrī - no plkst.10 līdz plkst.16 Adventes tirdziņā Tallinas ielas kvartālā būs silti dzērieni, svaigas piparkūkas un lērums iepriecinājumu likšanai zem eglītes.

Trešajā adventē, 11.decembrī, no plkst.11 līdz plkst.18 tematiskas dāvanas varēs iegādāties fon Stricka villā.

Rīgas Latviešu biedrības nama Baltajā zālē 15.decembrī no plkst.13 līdz plkst.19 un 16.decembrī no plkst.11 līdz plkst.19 norisināsies Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas organizēts Ziemassvētku grāmatu tirdziņš.

Savukārt Rīgas Centrāltirgus Gastronomijas paviljonā no 15.decembra līdz 17.decembrim gaidāms Senioru Ziemassvētku tirdziņš, kur adījumus, tamborējumus, filcējumus, dzintara rotaslietas, svētku noskaņās veidotus dekorus un citus rokām darinātus izstrādājumus piedāvās vairāk nekā 20 seniori.

Āgenskalna Ziemassvētku tirdziņā līdz pat 31.decembrim būs tirgotāji no visas Latvijas, tikko ceptas piparkūkas, karsti dzērieni, silti adījumi un oriģinālas dāvanas. Tirgū varēs pavadīt laiku kopā ar ģimeni un draugiem sarunās pie karstvīna, baudīt pusdienas vai vēlās brokastis, griezties karuselī, ko veidojusi arhitektu Mailīšu ģimene kopā ar Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas un Ogres tehnikuma vides dizaina studentiem.

Decembrī nedēļas nogalēs rīdziniekus un pilsētas viesus Rīgas dome aicina apmeklēt arī Kalnciema kvartāla ikgadējo Ziemassvētku tirdziņu. Tur varēs doties brīvdienu pastaigās atjaunoto 19.gadsimta koka māju pagalmā, izvēlēties īpašas svētku dāvanas no vietējiem mājražotājiem un modes zīmoliem, kā arī baudīt karstvīnu un brokastis svētku gaisotnē. Īpašs notikums Kalnciema kvartāla galerijā būs "Mākslas medības", kur savus darbus piedāvās aplūkot un iegādāties jaunie mākslinieki no Latvijas Mākslas akadēmijas.

Sestdien, 10.decembrī, no plkst.11 līdz plkst.20 un 11.decembrī no plkst.11 līdz plkst.19 biedrības ēku projektā "Viskaļi" Čiekurkalnā notiks biedrības "Free Riga" vēl neredzētu lietu Ziemassvētku tirdziņš.

Divās nedēļas nogalēs - 10.decembrī un 11.decembrī, kā arī 17.decembrī un 18.decembrī - arī Mežaparkā, Atpūtas alejā, ir iecerēts rīkot ielu tirdzniecību, piedāvājot dažādus gardumus un svētku dāvanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas