Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Arodbiedrība pauž bažas, ka Rīgas namu pārvaldnieks liek darbiniekiem balsot par SC

Sabiedrisko pakalpojumu un transporta arodbiedrība (LAKRS) pauž bažas par Rīgas domei piederošā uzņēmuma "Rīgas namu pārvaldnieks" darbinieku tendenciozo aģitēšanu vēlēšanās balsot par apvienību "Saskaņas centrs" (SC).

Kā biznesa portālam "Nozare.lv" apgalvoja arodbiedrībā, aģitācijas darbu ir uzticēts veikt uzņēmuma meistariem, kuriem gan darba laikā, gan pēc darba jāapzvana darbinieki un skrupulozi jāatzīmē darbinieku sarakstos ar "plusiņu", ja darbinieks apsola balsot par "Saskaņas centru", ar "mīnusu", ja - nē.

Papildu "plusi" sarakstam tiekot pievienoti, ja tiek apsolīts, ka arī ģimenes locekļi balsos par SC. Darbiniekiem tiekot arī skaidrots, pie kuriem uzvārdiem vēlēšanu sarakstā jāliek "plusiņi".

Arodbiedrība esot saņēmusi satrauktu biedru signālus no Ķengaraga, Vecmīlgrāvja, Pļavnieku, Juglas, Sarkandaugavas un Kurzemes iecirkņiem. Biedri pauž bažas, vai pēc vēlēšanām šie "plusi" un "mīnusi" atkarībā no vēlēšanu rezultāta neatsauksies uz darba tiesiskajām attiecībām. Zināmi arī konkrētu meistaru uzvārdi, kuri veicot šo, savā ziņā, iebiedēšanas taktiku.

Lai novērstu iespējamos likumu pārkāpumus, arodbiedrība LAKRS par šiem faktiem vērsīsies Drošības policijā.
LAKRS ir brīvprātīga, neatkarīga un demokrātiska nevalstiska organizācija, kas apvieno dažādu profesiju darbiniekus un kuri šobrīd strādā 203 dažādos uzņēmumos un iestādēs sabiedriskajā un privātajā sektorā - komunālās saimniecības uzņēmumos, transporta un loģistikas uzņēmumos, valsts pārvaldē un pašvaldībās, servisa un ražošanas uzņēmumos, viesnīcās un restorānos. Arodbiedrība ir Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) sastāvā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas