Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Aptauja: Vairāk nekā trešdaļa vēlētāju vēl nav izdarījuši izvēli gaidāmajām Rīgas domes vēlēšanām

Vairāk nekā trešdaļa - 35,1% - vēlētāju vēl nav izdarījuši izvēli, par ko balsot gaidāmajās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās, bet vēl 18,4% neplāno piedalīties vēlēšanās, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā Latvijas faktu veiktā sabiedriskās domas aptauja.

No aptaujātajiem par Saskaņu bijuši gatavi balsot 8,2% respondentu, par Attīstībai/Par/Progresīvie (APP) - 8,1%, par Latvijas Krievu savienību (LKS) - 5,4%, par Jauno Vienotību (JV) - 4,7%, par Gods kalpot Rīgai (GKR) - 4,5%, par Jauno Saskaņu - 3,9%, par Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) - 3,6%, par Visu Latvijai-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) un Latvijas Reģionu apvienību (LRA) - 3,3%, par Jauno konservatīvo partiju (JKP) - 1,6%, par Alternative - 1,2%, par KPV LV - 1%, par Vienoti Latvijai - 0,8%, bet par Centra partiju - 0,3% aptaujāto.

Aprēķinā neiekļaujot neizlēmušos un tos, kas nolēmuši nepiedalīties, aptaujas dati liecina, ka 5% barjeru varētu pārvarēt un domē iekļūt astoņi politiskie spēki. No aptaujātajiem, kuriem ir noteikta politiskā izvēle, par Saskaņu balsotu 17,7%, par APP - 17,3%, par LKS - 11,7%, par JV - 10,1%, par GKR - 9,6%, par Jauno Saskaņu - 8,3%, par ZZS - 7,8%, bet par VL-TB/LNNK - 7,1% respondentu.

Pārējie saraksti šādā scenārijā nepārvarētu vēlēšanu barjeru, piemēram, par JKP balsotu 3,5%, par Alternative - 2,5%, bet par KPV LV - 2,1% aptaujāto.

Savukārt par tīkamākajiem Rīgas mēra amata kandidātiem, par kuriem viņi būtu gatavi atdot balsis, aptaujātie nosaukuši Oļegu Burovu (GKR) - 12%, Mārtiņu Staķi (APP) - 11%, Konstantīnu Čekušinu (S) - 8%, Vilni Ķirsi (JV) - 5%, Lindu Ozolu (JKP) - 5%, Viktoru Valaini (ZZS) - 5%, Ralfu Nemiro (KPV LV) - 4% - un Eināri Cilinski (VL-TB/LNNK/LRA) - 3%.

Aptauja veikta laikā no 14. līdz 18.augustam, telefoniski aptaujājot 498 Rīgā deklarētus Latvijas pilsoņus vecumā virs 18 gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas