Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Apkures sezona var būtiski aizkavēties 40 Rīgas namos

Siltumapgādes uzņēmums Rīgas siltums izsūtījusi vairāk nekā divdesmit tūkstošus informatīvu vēstuļu 280 ēku dzīvokļu īpašniekiem, lai informētu par siltumenerģijas piegādes parādiem. Starp šīm mājām aptuveni 40 ir tādas, kurās apkures sezonas uzsākšana var būtiski aizkavēties, jo parādi ir lieli. Turklāt dažiem ēku apsaimniekotājiem ir iestājusies maksātnespēja vai ierosināts tiesiskās aizsardzības process, portālam Diena.lv pavēstīja Rīgas domes (RD) Sabiedrisko attiecību nodaļā. 

Rīgas siltuma augusta vidū apkopotie dati, kas iesniegti Rīgas domei, liecina, ka lielākie parādi par siltumenerģiju ir mājās, kuras apsaimnieko SIA Namatēvs, MSIA Namu Apsaimniekošana, SIA RD Real Estate, DzĪKS Eglīša māja, MSIA Tele nami, MSIA Jauna Vide.LV, DzĪKS Daugavgrīva 74, SIA Invest PR, SIA 24 PM un SIA Smit Haus

Uzņēmums aicina dzīvokļu īpašniekus, kas saņēmuši paziņojumus par parādiem, informāciju neuztvert saasināti, bet rīkoties un kopā ar ēkas apsaimniekotāju risināt jautājumus par parādu nomaksu. Tāpat dzīvokļu īpašnieki tiek aicināti pievērst lielāku uzmanību savu apsaimniekotāju darba kontrolei, jo pēdējos gados jau ir bijuši vairāki gadījumi, kad atsevišķi negodīgi ēku apsaimniekotāji, dzīvokļu īpašnieku veiktos maksājumus ir novirzījuši citiem mērķiem.

RD atgādina, ka tikai dzīvokļu īpašnieki ir tie, kas izvēlas mājas apsaimniekotāju. Ja apsaimniekotāja darbība viņus neapmierina, tad ir jārisina jautājums par cita apsaimniekotāja izvēli.

Dzīvokļu īpašnieki, norādot adresi un dzīvokļa numuru, vai dzīvokļu īpašnieku pilnvarotās personas pēc rakstiska pieprasījuma var saņemt Rīgas siltums izziņu par norēķiniem par piegādāto siltumenerģiju, kurā norādīta izrakstītā ikmēneša summa, kad un kādā apjomā apsaimniekotājs veicis samaksu, un parāda apjoms.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas