Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Rīgas siltums šajā finanšu gadā plānojot nopelnīt 3 līdz 5 miljonus latu

Līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī šajā finanšu gadā, kas noslēgsies septembrī, AS Rīgas siltums paredzējis strādāt ar peļņu 3-5 miljonu latu apmērā.

Tā liecina uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Normunda Talča teiktais. Precīzus skaitļus gan viņš atturējās nosaukt, taču vaicāts par plānu, teica, ka 3-5 miljoni latu ir "ielikti" un parasti plāns arī pildās.

Viņš uzsvēra, ka peļņa nepieciešama uzņēmuma attīstībai. Tā tiek ieguldīta iekārtās, kas tiek efektīvi izmantotas nākotnē.

Arī apgrozījums plānots līdzīgs kā iepriekšējā gadā. Talcis atzina, ka pagājušajā gada ziemā tarifs bija daudz zemāks nekā šajā ziemā, un tas ietekmēs apgrozījumu. Viņš tomēr izteica cerību, ka dabasgāzes cena neaugs un pat samazināsies, līdz ar to arī apgrozījums šogad nebūs lielāks.

Jau ziņots, ka Rīgas siltuma apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas noslēdzās 2012.gada septembrī, bija 133,1 miljons latu. Salīdzinājumam - finanšu gadu, kas ilga no 2010.gada oktobra līdz 2011.gada septembrim, uzņēmums noslēdza ar 128,8 miljonu latu apgrozījumu.

Peļņas rādītājus uzņēmums līdz akceptēšanai padomē un akcionāru sapulcē atturējies atklāt, taču tā būšot mazāka, salīdzinot ar iepriekšējo finanšu gadu. Gadā līdz 2011.gada septembrim peļņa bija 5,6 miljoni latu. Peļņas samazinājums saistīts ar to, ka, sākot no 2011.gada jūlija, kad stājās spēkā akcīzes nodoklis dabasgāzei, Rīgas siltums 11 mēnešus nepaaugstināja siltumenerģijas tarifu, un šos izdevumus sedza no saviem līdzekļiem.

Rīgas siltums ir lielākais siltumenerģijas piegādātājs Rīgā. 77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantoti dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir vairāk nekā 890 kilometri, no kuriem 74% atrodas Rīgas siltuma īpašumā.

Rīgas pašvaldībai pieder 49% Rīgas siltuma akciju, 48,995% akciju pieder Latvijas valstij, kuras intereses pārstāv Ekonomikas ministrija, AS Dalkia pieder 2%, bet AS Latvenergo - 0,005%.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas