Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Rīgas siltums plāno samazināt siltuma cenu Rīgā vidēji par 3%

AS Rīgas siltums, attīstot zaļās enerģijas projektus siltumcentrālēs Ziepniekkalns un Zasulauks, plāno samazināt siltuma cenu Rīgā vidēji par 3 %, salīdzinot ar esošo siltumenerģijas tarifu. Uzņēmums šogad 31. janvārī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai ir iesniedzis jaunu siltuma tarifa projektu. Tiek prognozēts, ka tas varētu stāties spēkā jūnijā, portālu Diena.lv informēja Rīgas siltumā.

AS Rīgas siltums prognozē, ka februārī un martā cena būs par 4,4% zemāka nekā janvārī. Februārī un martā AS Latvijas Gāze (LG) prognozējusi, ka dabasgāzes tirdzniecības cena varētu būt 210 lati par 1000 kubikmetriem, atbilstoši siltuma cena būs 42,81 Ls/MWh bez PVN. Janvārī norēķiniem par piegādāto siltumenerģiju piemēroja cenu 44,77 Ls/MWh (bez PVN).

"Siltuma cena kļūs lētāka, pateicoties uzņēmuma attīstībai un realizētajiem saimnieciski izdevīgajiem projektiem Ziepniekkalnā un Zasulaukā, kas samazinās siltumenerģijas ražošanas izmaksas. Tās ir arī investīcijas drošā siltumapgādē. Šajās siltumcentrālēs siltumu ražo, izmantojot vietējo kurināmo koksnes šķeldu, kas ļaus būt mazāk atkarīgiem no importētās dabasgāzes," sacīja AS Rīgas siltums valdes priekšsēdētājs Normunds Talcis.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas