Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Zemes stundā apgaismojums nodzisīs Rīgas pils torņos

Valsts prezidents Valdis Zatlers jau otro gadu pēc kārtas pievienosies visiem akcijas Zemes stunda atbalstītājiem Latvijā un pasaulē. Zemes stundā apgaismojums tiks izdzēsts Rīgas pils Triju Zvaigžņu un Svētā gara torņos.

Tas notiks otro reizi kopš 1995.gada, kad Rīgas pils tika atjaunota kā Latvijas Valsts prezidenta rezidence un galvenā darba vieta. Vienlaicīgi uz stundu tiks samazināts apgaismojums arī Valsts prezidenta Jūrmalas rezidencē.

Akcija Zemes stunda notiks sestdien, 27.martā, kad no plkst. 20.30 uz vienu stundu cilvēki tiek aizināti izslēgt apgaismojumu, lai tā pievērstu uzmanību klimata pārmaiņām.

Zemes stunda ir Pasaules Dabas fonda organizēta vispasaules akcija, kuras laikā uzņēmumi, pašvaldības un ikviens cilvēks izslēdz apgaismojumu uz vienu stundu, lai parādītu atbalstu aktīvai rīcībai pret klimata pārmaiņām. Akcijā šogad oficiāli piedalās 37 Latvijas novadu pašvaldības.

2007.gadā Zemes stunda sākās kā vienas pilsētas – Sidnejas – iniciatīva, kurā piedalījās 2,2 miljoni mājsaimniecību un uzņēmumu. 2008.gadā Zemes stunda jau izvērtās par globālu pasākumu. Tās norisē iesaistījās ap 50 miljoniem cilvēku 35 pasaules valstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas