Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Zatlers atbildē PLL norāda, ka tieši apvienību veidojošās partijas ir atbildīgas par kritisko stāvokli sociālajā sistēmā

Valsts prezidents Valdis Zatlers, atbildot uz apvienības Par labu Latviju (PPL) jautājumiem saistībā ar pensiju sistēmas nākotni, uzsvēris, ka tieši apvienību veidojošās partijas ir atbildīgas par kritisko stāvokli valsts ekonomikā un sociālajā sistēmā.

Zatlers, kura viedokli aģentūrai BNS pauda viņa preses sekretāre Ilze Rassa, norāda, ka prezidenta Stratēģiskās analīzes komisijas (SAK) vadītāja Roberta Ķīļa izteikumi par sociālo sistēmu ir viņa personiskais viedoklis.

"Valsts prezidents uzskata, ka Ķīlis ir sācis debates par nopietnu jautājumu par sociālās nodrošināšanas sistēmas reformas nepieciešamību. Viņš atzīst, ka demokrātiskā sabiedrībā ir nepieciešama atklāta un izsvērta diskusija katram iedzīvotājam tik būtiskos jautājumos," informēja Rassa.

Vienlaikus Zatlers paudis izbrīnu par apvienības jautājumu, jo "tieši to veidojošās Tautas partija un Latvijas Pirmā partija ilgstoši bija pārstāvētas Latvijas valdībās. Tieši minētās partijas ir līdzatbildīgas par to, ka Latvijas valsts ekonomika un sociālā sistēma ir nonākusi tik kritiskā stāvoklī, ka lielai daļai mūsu valsts pensionāru netiek nodrošinātas cienīgas vecumdienas".

"PLL un tās biedriem ir personīgi jāuzņemas atbildība arī par to, ka pašlaik aktīva darbaspējīgā paaudze apšauba pastāvošās pensiju sistēmas ilgtspēju," klāsta Zatlers.

Jau vēstīts, ka PLL aicinājusi Zatleru izskaidrot Ķīļa izteikumus par iespējamo atteikšanos no pensiju sistēmas nākotnē. Žurnāla Klubs jūlija numurā Ķīlis izteicies, ka "notiks atteikšanās no pensiju sistēmas, pāriešana uz nabadzības pabalstu. Mana vecuma un jaunākiem cilvēkiem pensijas nebūs".

Tā kā Ķīlis kopš 2008.gada 15.oktobra vada SAK, kuras galvenais uzdevums ir konsolidēt Latvijas zinātnisko potenciālu valsts stratēģiskās attīstības un interešu labā, Valsts prezidents tiek lūgts sniegt savu viedokli par to, vai ir pieļaujami šādi Satversmes 109.pantam un sociālās apdrošināšanas sistēmas ilgtspējai pretēji izteikumi.

Vienlaikus Zatlers tiek aicināts paust viedokli, vai šāda informācija no prezidentam pietuvinātas personas, kam sabiedrība uzticas, neradīs paliekošas sekas uz iedzīvotāju vēlmi iesaistīties sociālās apdrošināšanas sistēmā un veikt tajā iemaksas.

Vēstulē Valsts prezidents arī lūgts paust vērtējumu par pašreizējo valsts sociālās apdrošināšanas sistēmu, tās attīstības virzieniem un to, vai SAK vadītāja viedoklis, ka notiks atteikšanās no pensiju sistēmas, saskan ar Zatlera nostāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas