Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

VL-TB/LNNK lūdz premjeru paskaidrot, ko viņš pieskaita ekstrēmistiem

Nacionālā apvienība Visu Latvijai-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) aicina premjeru Valdi Dombrovski (Vienotība) sniegt paskaidrojumus par viņa izteikumiem saistībā ar 16.martu intervijā Latvijas Avīzei.V.Dombrovskis intervijā laikrakstam izteicies: "16.marts jau sen no piemiņas dienas ir pārvērties par datumu, kad dažādu veidu ekstrēmisti cenšas izpausties un savstarpēji konfrontēties.

(..) Es personīgi nedomāju, ka 16.martam būtu jābūt kādai atzīmējamai dienai ar īpašu nozīmi."Pēc nacionālās apvienības deputātu domām, V.Dombrovska sacītais ir pretrunā ar 1998.gada 29.oktobrī parlamentā pieņemto deklarāciju "Par latviešu leģionāriem Otrajā pasaules karā", kurā uzsvērts, ka jārūpējas par latviešu karavīru goda un cieņas aizskārumu novēršanu Latvijā un ārzemēs.Apvienība vēlas noskaidrot, ko V.Dombrovska vadītās valdības ir darījušas, lai pildītu minētajā Saeimas deklarācijā noteiktos pienākumus Latvijas valdībai, kā arī paskaidrot, kurus politiskos spēkus, organizācijas, grupas un cilvēkus viņš ir domājis, lietojot frāzi "dažādu veidu ekstrēmisti". "Vai ar "dažādu veidu ekstrēmisti" Dombrovskis apzīmē arī latviešu leģionārus?" - tā jautā deputāti.

Jau ziņots, ka intervijā Latvijas Avīzei V.Dombrovskis izteicies, ka 16.marts un 9.maijs neveicina sabiedrības saliedētību. Viņaprāt, šīs dienas Latvijā nav jābūt kādai atzīmējamai dienai ar īpašu nozīmi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas