Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vjačeslavs Dombrovskis un Sandis Ģirģens kopīgi veidos partiju Republika

Saeimas deputāts Vjačeslavs Dombrovskis un bijušais iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens vienojušies apvienot spēkus un kopīgi veidot politisko partiju Republika, aģentūrai LETA pastāstīja Dombrovskis.

Partiju "Republika" plānots dibināt tuvākajā laikā, apvienojot biedrības "Republika 2030" biedrus un atbalstītājus, kā arī Ģirģena domubiedrus, tostarp viņa brāli parlamentārieti Kasparu Ģirģenu un deputātu Ēriku Pucenu.

Dombrovskis skaidroja, ka "Republika" būs pragmatiska un profesionāla centriskā partija, kuras pamatmērķis ir vairot ikviena Latvijas iedzīvotāja un valsts labklājību un vienas paaudzes laikā sasniegt attīstīto Eiropas valstu labklājības līmeni.

""Republika" nešķiros Latvijas iedzīvotājus pēc dažādām pazīmēm, bet būs atvērta politiskā organizācija, kas vienos domubiedrus gādībā pret savu valsti un tās cilvēkiem, atbildībā par saviem darbiem un savu prasmju pilnveidošanā," solīja Dombrovskis, piebilstot, ka politiskajam spēkam būs svarīgi iedzīvotājiem piedāvāt izaugsmes iespējas, personisko un ģimenes materiālo un fizisko drošību, sniegt stabilitātes sajūtu, kā arī skaidrību par rītdienu.

Partija piedāvās Latvijas drošību, izaugsmi un iedzīvotāju labklājību veicināt ar skaidru un mērķtiecīgu ekonomikas stratēģiju, stiprināt valsts iekšējo drošību, katrā no nozarēm izstrādājot priekšlikumus, kas vērsti uz augošu valsts ekonomiku, tiesikumu, iekšējo un ārējo drošību gan īstermiņā, gan ilgtermiņā.

"Mēs nenodarbojamies ar tukšu populismu, mūsu attīstības redzējums paredz iespēju vairāk pelnīt gan iedzīvotājiem, gan valstij, lai visas jomās mēs kā valsts un sabiedrība varam atļauties vairāk un kvalitatīvāk," pauda Dombrovskis. Viņaprāt, šāds konkrēts mērķis pulcē domubiedrus, kuri ir savas jomas eksperti un kuriem ir iespējas investēt savas zināšanas Latvijas izaugsmē.

Dombrovskis pārliecināts, ka Latvijai ir nepieciešama spēcīga centriska partija ar skaidru politisko kursu, un, viņaprāt, topošā partija tāda būs. Viņš ir arī gandarīts par Ģirģena lēmumu kopīgi veidot partiju.

Ģirģens akcentēja, ka Latvijai ir liels attīstības potenciāls un valstī ir talantīgi cilvēki. "Šis laiks jāizmanto, lai ieliktu pamatus ikkatra iedzīvotāja un mūsu bērnu dzīves kvalitātes paaugstināšanai. Man svarīgi, lai cilvēki Latvijā justos brīvi, droši, laimīgi, kas veicinās arī valsts patriotismu. Mēs nemācām, kā pareizi dzīvot, bet aicinām kopā attīstīt valsti, ieguldot katrs savu talantu sabiedrības kopējam labumam,' sacīja bijušais ministrs. Viņaprāt, apvienojot spēkus ar Dombrovski un dibinot kopīgu partiju, viņiem izdosies pieteikt spēcīgu alternatīvu esošajai politikai ar nopietnu virzību uz iedzīvotāju labklājības nodrošināšanu.

Topošā partija plāno startēt gaidāmajās Saeimas vēlēšanās nākamā gada rudenī.

Partijas dibināšanas procedūra notiks 28.augustā atbilstoši valstī noteiktajiem epidemioloģiskajiem ierobežojumiem. Tā notiks attālināti.

Kā ziņots, abi politiķi Ģirģeni, kuri nesen paziņoja par aiziešanu no partijas "Par cilvēcību Latviju", iecerējuši veidot jaunu partiju. Paziņojumā presei politiķi norādīja, ka sabiedrība sagaida godīgu un profesionālu alternatīvu "drošākai rītdienai", tāpēc tiks veidota spēcīga opozīcija esošajam valdības kursam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas