Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Vilnītis: Nav pamata saskaņot biroja reglamentu ar KNAB darbiniekiem

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Normunds Vilnītis domā, ka ir ievērojis noteikto kārtību, un neuzskata par pamatotu premjera prasību saskaņot biroja reglamentu ar KNAB amatpersonu un darbinieku arodbiedrību un citām iestādes amatpersonām.

KNAB pārstāve Ieva Karlsberga aģentūrai BNS pavēstīja, ka Vilnītis pagājušajā nedēļā saņēmis premjera vēstuli par biroja reglamenta projektu, kurā lūgts izvērtēt Valsts kancelejas Juridiskā departamenta atzinumu, KNAB amatpersonu, kā arī KNAB amatpersonu un darbinieku arodbiedrības vēstuli un attiecīgi precizēt reglamenta projektu.

Birojs patlaban izvērtējot Juridiskā departamenta atzinumā iekļautos vērtējumus.

Tā nolikums noteic, ka KNAB reglamentu izdod biroja priekšnieks, saskaņojot to ar premjeru. KNAB priekšnieks ir ievērojis noteikto kārtību un neuzskata par pamatotu premjera prasību saskaņot reglamentu ar KNAB amatpersonu un darbinieku arodbiedrību un citām iestādes amatpersonām.

Turklāt KNAB priekšnieks uzsver, ka premjeram iesniegto KNAB struktūras modeli konceptuāli atbalstījusi starpinstitūciju komisija, kuras sastāvā bija seši drošības un tiesībsargājošo iestāžu pārstāvji, kā arī Nacionālās drošības padome, līdz ar to nav izprotama nepieciešamība to saskaņot ar personām, kuras personiski ieinteresētas gan līdzšinējo amatu, gan sociālo garantiju saglabāšanā.

KNAB priekšnieks, saprotot, ka ar jebkurām strukturālām izmaiņām, piemēram, samazinot nodaļu un līdz ar to arī to vadītāju skaitu, tiek skartas atsevišķu darbinieku intereses, uzskata, ka nebūtu korekti iepriekš tās apspriest ar ieinteresētajām personām.

Turklāt uz jaunizveidoto struktūrvienību vadītāju amatiem būtu jāizsludina vismaz biroja iekšējais konkurss.

Tādējādi premjers nerespektējot starpinstitucionālās komisijas un Nacionālās drošības padomes viedokli un radot precedentu, ka turpmāk visās valsts pārvaldes iestādēs būs jāievieš prakse, ka iestāžu strukturālās izmaiņas jāsaskaņo ar arodbiedrībām un konsultatīviem veidojumiem.

Jau ziņots, ka premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) nav saskaņojis KNAB reglamenta projektu, ko KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis viņam iesniedza februāra vidū, un lūdzis Vilnīti to precizēt.

Dombrovskis vēstulē Vilnītim norādījis, ka Valsts kancelejas Juridiskais departaments ir konstatējis vairākas juridiskas neprecizitātes.

Turklāt premjers ir saņēmis KNAB priekšnieka vietnieku un vairāku nodaļu vadītāju parakstīto 1.marta vēstuli, kā arī biroja amatpersonu un darbinieku arodbiedrības 4.marta vēstuli, kurās negatīvi vērtēts KNAB reglamenta projekts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas