Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Ušakovs: Mums nav variantu - pašvaldību vēlēšanās jādabū 51% un tas ir vairāk nekā reāli

Saskaņas centram un Gods kalpot Rīgai nav nekādu variantu un nākamajās pašvaldību vēlēšanās ir jādabū 51% balsu, intervijā Neatkarīgajai atzīst Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Viņš arī piebilst, ka tas "ir vairāk nekā reāli", jo "tikai SC aptaujas Rīgā liecina, ka varam dabūt 33 līdz 35 mandātus. Ar vienotu sarakstu – vairāk. Pārliecinošu vairākumu. Mums nav vajadzīga pirmā vieta, mums vajadzīgs pārliecinošs vairākums".

N.Ušakovs ir pārliecināts, ka esot darījis, ko varējis, lai vēlētājiem būtu izvēle. "Šobrīd mums ir tāds noskaņojums kā studentam, kurš visu semestri mācījies, un nu atlikusi nakts pirms eksāmena. Bet, ja tu visu semestri mācījies (vai nemācījies), šī nakts neko nedos. Mēs visu semestri mācījāmies. Pat ja mēs gribētu, mēs nespētu veikt vēl ko citādi. Līdz pavasarim mums jāpabeidz iesāktais, jāizveido programma nākamajiem četriem gadiem, un – viss. Mēs darījām, ko varējām, lai vēlētājiem būtu izvēle. Mums nav vajadzīga speciāla reklāma un speciāli rupori. Mēs neesam valdība, mēs neesam Saeima. Mums atšķirībā no Saeimas nav jābaidās par to, ka tiks ierobežotas iespējas reklamēties. Mums tas vienalga. Mēs esam pašvaldība. Mūsu darba rezultātiem var pieiet klāt, tiem var piedurt pirkstu. Skolai, parkam, promenādei… Tam, kas izdarīts labi, un tam, kas izdarīts slikti. Mūsu rezultāti ir tepat – pilsētā".

Rīgas mērs domā, ka oponentu kampaņa būšot vērsta pret krieviem. "Skaidrs, ka Vienotība un nacionālā apvienība dosies uz šīm vēlēšanām tikai ar nacionālo problemātiku. Un konkurēs savā starpā. Jau tagad domes opozīcija liek uz to, ka... sporta skolas treneris runāja ar bērniem krievu valodā. Tāda viņiem programma. Mēnesi pirms vēlēšanām sāksies stāsti par to, ka nākamajā dienā pēc vēlēšanām Rīga pievienosies Kremlim un kļūs par Maskavas Dārzu loka daļu," intervijā Neatkarīgajai norāda N.Ušakovs.

"Galvenā cīņa par kreisajām vērtībām tagad notiek Rīgā. Saeimā SC ir dziļā opozīcijā. Tāpēc mums jāsaglabā kreisā politika, kura nedala sabiedrību latviešos un krievos," saka politiķis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas