Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Ušakovs: Jāatmet ultimāti jautājumā par okupācijas fakta atzīšanu

Jautājumā par Latvijas okupācijas fakta atzīšanu ir jāatmet ultimāti, žurnālam Sestdiena norāda Saskaņas centra (SC) valdes priekšsēdētājs un Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Jautāts par vēstures jautājumiem un Latvijas okupācijas fakta atzīšanu, žurnālam SC pārstāvis uzsvēra, ka apvienība neļaus eksaminēt savus vēlētājus, un vēlas runāt par Latvijai traģiskām lietām tā, lai neciestu cilvēki, kuri ne pie kā nav vainīgi.

Pēc politiķa domām, ja okupācija tiktu atzīta, tas dotu iespējas iedarbināt deokupācijas mehānismus un par šī procesa upuriem kļūtu ļaudis, kuri nekādā veidā nav saistīti ar Staļina režīmu un tā asiņainajiem noziegumiem.

"Ja mēs varam vienoties par pagātnes definīciju, neaiztiekot šodienas cilvēkus, tad nav problēmu. Ir jāatmet ultimāti, mums nav pretenziju pret būtību, mums ir pretenzijas pret formu," okupācijas fakta neatzīšanu pamato Ušakovs.

Jau ziņots, ka šis jautājums SC lika šķēršļus, lai iekļautos valdībā pēc 10.Saeimas vēlēšanām, lai gan vēlēšanās politiskais spēks sasniedza otro labāko rezultātu. SC līdz šim nekad nav bijis pie varas un vienmēr darbojies opozīcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas