Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Trīs Latvijas alpīnisti uzkāpuši Dienvidamerikas augstākajā virsotnē

Trīs latviešu alpīnisti 10.janvārī uzkāpuši Dienvidamerikas augstākajā virsotnē Andu kalnu grēdā - Akonkagvā (6962 m), Diena.lv informē viens no alpīnistiem Armands Lūkins. Alpīnisti sevi uzskata par amatieriem kalnā kāpšanā, paši arī finansējuši kāpšanu Akonkagvā.Lejasciemieši Aigars Siliņš, Armands Lūkins un rīdzinieks Mārtiņš Lukstiņš 28.

decembrī devušies ceļā uz Dienvidameriku, lai pieveiktu «abu Amerikas kontinentu augstāko virsotni». Akonkagvu, kas atrodas Argentīnas teritorijā netālu no Čīles robežas, sasniegt var divējādi. Kā _Diena.lv_ pastāstīja A.Lūkins, puiši izvēlējušies grūtāko ceļu, kurā jāšķērso Poļu ledājs. Taču šis kāpiens alpīnistiem beidzies nesekmīgi. Nākamajā dienā ceļš turpināts pa otru ceļu, kas 12 dienu laikā veiksmīgi pievarēts. 12 dienu ilgais ceļš ir mazākais laiks, kādā virsotni iespējams sasniegt, apgalvo A.Lūkins. Šobrīd Latvijas alpīnisti atrodas Argentīnas pilsētā Buenosairesā un 21.janvārī dosies atpakaļceļā uz Latviju. A.Siliņš un M.Lukstiņš 2008.gadā sasnieguši 6194 metru augsto Makinlija virsotni, kas ir augstākā virsotne Ziemeļamerikas kontinentā. Savukārt A.Lūkins sasniedzis Elbrusa virsotni, kas atrodas Kaukāzā uz Kabardas- Balkārijas un Karačaja-Čerkesijas republiku robežas. Elbruss ir Eiropas augstākā virsotne. Jautāts par nākotnes iecerēm, A.Lūkins stāsta, ka M.Lukstiņam esot doma doties uz Antarktīdu. Citiem pagaidām konkrētu neesot.Latvijas Alpīnistu savienības (LAS) prezidents un alpīnists Kristaps Liepiņš Akonkagvas virsotni raksturo kā ļoti populāru alpīnistu izvēlētu mērķi, taču tehniski viegli pieveicamu. «Akonkagvas virsotne ir septiņu augstāko virsotņu sarakstā, taču alpīnistiem, kas to ir pievarējuši, novēlu izvirzīt sev vēl grūtāk sasniedzamas virsotnes,» saka K.Liepiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas